Van Wilder vijfde in Burgos: 'Blij dat ik dit niveau heb na alle tegenslagen' Wielrennen
Wielrennen

Van Wilder vijfde in Burgos: 'Blij dat ik dit niveau heb na alle tegenslagen'

Van Wilder vijfde in Burgos: 'Blij dat ik dit niveau heb na alle tegenslagen'

Ilan Van Wilder beëindigde de Ronde van Burgos met een goed gevoel. De 22-jarige Belg werd op de zware aankomst Lagunas de Neila tussen klinkende namen knap vijfde. Het deed Van Wilder na de nodige tegenslagen veel deugd.

‘Een top vijf finish aan het einde van deze zware race is goed voor mijn moraal en het maakt me erg blij om te zien dat ik op dit niveau zit na alle tegenslagen die ik heb moeten doorstaan. Ik heb nu meer vertrouwen voor de volgende wedstrijden’, zegt Van Wilder op de site van Quick Step-Alpha Vinyl. De renner brak dit seizoen in Luik-Bastenaken-Luik zijn kaak, waardoor hij de Giro d’Italia moest missen.

Van Wilder maakte vervolgens in juni zijn rentree in de Ronde van Zwitserland. Hoewel hij daar goed voor de dag kwam, sloeg het noodloot in de afsluitende tijdrit toe. Na een goede tussentijd kwam de Belg in het tweede deel ten val, zodanig dat hij de koers niet meer kon uitrijden. Als gevolg miste hij ook het BK tijdrijden. Ook de aanloop naar de Ronde van Burgos verliep niet op rolletjes. ‘Eerlijk gezegd, wist ik niet hoe fit ik deze week zou zijn. Ik was een beetje ziek voor de Ronde van Wallonië en daardoor kon ik niet koersen. Maar ik had de laatste weken hard gewerkt en ik was zeer gemotiveerd.’

Dat Van Wilder in de eerste etappe van Burgos gelijk een mooi resultaat pakte op een venijnig klimmetje, bracht hem gelijk het goede gevoel. ‘De wedstrijd beginnen met een goed resultaat heeft me geholpen. Vandaag voelde ik me goed op de slotklim en toen de snelheid toenam, koos ik mijn eigen tempo. Ik had namelijk het gevoel dat proberen te volgen zou hebben betekend dat ik meer tijd zou verliezen. Daarna passeerde ik een paar renners en kon ik een paar plaatsen winnen in het algemeen klassement.’ Van Wilder besloot het algemeen klassement als vijfde.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws