Visma | Lease a Bike ziet sterke Kooij, maar baalt van 'lastige dag' voor Kelderman en Uijtdebroeks Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike ziet sterke Kooij, maar baalt van 'lastige dag' voor Kelderman en Uijtdebroeks

Visma | Lease a Bike ziet sterke Kooij, maar baalt van 'lastige dag' voor Kelderman en Uijtdebroeks

Visma | Lease a Bike is er donderdag niet in geslaagd om een etappe te winnen. De Nederlandse formatie had met Olav Kooij een wapen in de eerste massasprint in de Baloise Belgium Tour, terwijl in een aankomst bergop in Zwitserland naar Wilco Kelderman en Cian Uijtdebroeks werd gekeken. Kooij sprintte bij z'n rentree na de Giro d'Italia naar plek drie, z'n ploegmaats in Zwitserland konden dat niet opvolgen met een klinkend resultaat.

Kooij moest in de tweede etappe in België z'n meerdere erkennen in winnaar Tim Merlier en nummer twee Jasper Philipsen. Nadat hij in de Giro ziek was uitgestapt, voelde het bij z'n rentree allemaal alweer verrassend prima. 'Natuurlijk is het nu weer even wennen, maar het verliep best goed. Het is niet slecht om terug te komen met een derde plaats, maar ik had het gevoel dat er meer in zat. Als we op deze manier de rest van de week doorpakken, kunnen we elke dag gaan strijden voor de ritzege.'

Daarbij doelt Kooij op het goede werk van z'n ploeg richting de sprint. 'Een derde plaats is jammer. Als ploeg deden we het goed, zeker in de laatste lokale ronde. Daardoor zat ik goed vooraan. Ik had misschien niet helemaal het vertrouwen om zelf het initiatief te nemen in de sprint. Ik wachtte een beetje te lang en dan word je derde', gaf de Nederlander na afloop nog mee via de officiële kanalen van z'n team.

Kelderman en Uijtdebroeks niet bij de besten in Zwitserland

Tegelijkertijd dat Kooij naar een podiumplaats sprintte, kwamen de klimmers in de Ronde van Zwitserland niet in het stuk voor. Uijtdebroeks finishte nog wel degelijk als tiende, op 1.20 minuut van dagwinnaar Adam Yates. Kelderman, die een dag eerder knullig was gevallen, kwam 25 seconden later als vijftiende over de meet. 'Een lastige dag', vat Visma | Lease a Bike in een ander persbericht treffend samen. Johannes Staune-Mittet kleurde wel de dag vanuit een kopgroep van vijf.

Op de slotklim was het echter aan de klassementsrenners. 'Dit was een heel zware rit. Op de slotklim lag het tempo bijzonder hoog. Net als gisteren merkte ik dat ik nog wat explosiviteit mis. Toen de concurrentie versnelde, zocht ik snel naar mijn eigen tempo', zo analyseert Uijtdebroeks. 'Vervolgens heb ik de schade geprobeerd te beperken. Het was helaas niet mijn allerbeste dag. De verschillen richting de top vijf zijn nog steeds te overbruggen. Ik merk dat de basis er wel is, maar dat ik nog steeds iets tekort kom. Uiteraard blijf ik vechten. De komende drie dagen zijn opnieuw niet gemakkelijk. Het is zeker nog niet gedaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws