Voorbeschouwing Heistse Pijl 2022 | Spurters treffen klassieke types op lokale omloop Wielrennen
Wielrennen

Voorbeschouwing Heistse Pijl 2022 | Spurters treffen klassieke types op lokale omloop

Voorbeschouwing Heistse Pijl 2022 | Spurters treffen klassieke types op lokale omloop

De Heylen Vastgoed Heistse Pijl is dit jaar de eerste van een mooie serie Belgische klassiekers in juni. Afgelopen editie was een prooi voor Pascal Eenkhoorn, maar wie gaat er in 2022 met de zege lopen? In de Leiderstrui neemt het onder de loep.

Praktische informatie Heistse Pijl 2022

In dit artikel

  • Laatste winnaars
  • Parcours, weer en tijden
  • Favorieten
  • TV-informatie
Laatste winnaars Heistse Pijl 2022

2021 Pascal Eenkhoorn
2020 Niet verreden
2019 Álvaro José Hodeg
2018 Emils Liepins
2017 Jasper De Buyst
2016 Dylan Groenewegen

Parcours, weer en tijden Heistse Pijl 2022

Bij het ontbreken van een volledige routekaart moeten we het doen met een gedetailleerd overzicht van de plaatselijke ronde, die naar alle waarschijnlijkheid ook het verloop van de wedstrijd gaat moeten bepalen. De eerste negentig kilometer vanuit Vosselaar naar Heist-op-den-Berg zijn namelijk panvlak, alvorens we de omloop aanvatten die de renners zes keer af moeten werken.

Centraal hierin staat de Heistseberg, een heuvel van vierhonderd meter aan 4,8 procent. Nu hoor ik u denken: dat is toch niets voor de profs, maar het feit dat deze voor het laatste gestationeerd is op één kilometer van de aankomst maakt het toch interessants. De verhouding sprinters-sprint met kleine groep is ongeveer 50/50 de afgelopen jaren, dus het kan beide kanten uit. Veel zal in ieder geval afhangen van de grote ploegen.

Voorbeschouwing Heistse Pijl 2022 | Spurters treffen klassieke types op lokale omloop

Weer
Prima weersomstandigheden zaterdag. Het zal tussen de 20 en 25 graden Celsius zijn in België, het is lichtbewolkt en er staat een aangenaam briesje. Van regen hebben we voorlopig niets te vrezen.

Tijden
Start: 13.00 uur
Finish: Omstreeks 17.29 uur

Favorieten Heistse Pijl 2022

Op basis van de afgelopen jaren zijn het dus de sprinters en sterke vluchters die normaliter de dienst uitmaken in deze race. De topfavoriet is in beide gevallen Arnaud De Lie van Lotto Soudal. De jonge Belg blijkt het goudklompje van de ploeg op jacht naar WorldTour-punten en kan het in beide scenario's afmaken, zoals hij dit seizoen al meermaals bewees.

Dé te kloppen ploeg lijkt op het eerste oog BORA-hansgrohe. Met Sam Bennett hebben zij in principe de rapste man aan de start, terwijl iemand als Danny van Poppel uiterst gevaarlijk kan zijn in de aanval en in een spurt met een kleinere groep.

Quick Step-Alpha Vinyl lijkt ook de aanval te moeten gaan kiezen. Davide Ballerini en Mark Cavendish komen na een sterke Giro volgens de deelnemerlijst over vanuit Italië. Ballerini kan het afmaken in een vluchtscenario, terwijl Cavendish uiteraard de man is voor een groepssprint.

Voorbeschouwing Heistse Pijl 2022 | Spurters treffen klassieke types op lokale omloop
Davide Ballerini

Jumbo-Visma komt zonder titelverdediger Eenkhoorn, die mag genieten van wat welverdiende rust na een sterke Giro d'Italia. Olav Kooij mag de draad weer oppakken na een val in de Ronde van Hongarije. Voor de aanvallende opties kan de ploeg rekenen op onder meer Timo Roosen en de gebroeders Van Dijke.

Namens Arkéa Samsic is Hugo Hofstetter de persoon om in de gaten te houden. De rappe Fransman is één van de meest constante renners in eendagskoersen dit jaar en zal die reeks voort willen zetten in deze Heistse Pijl. Daniel McLay is namens die ploeg ook rap.

Intermarché-Wanty-Gobert doet het met Gerben Thijssen, die de afgelopen weken bewees dat het met zijn vorm wel snor zit. Cofidis (Piet Allegaert en Max Walscheid), Israel-Premier Tech (Tom Van Asbroeck en Giacomo Nizzolo), Alpecin-Fenix (Dries De Bondt), Human Powered Health (Arvid de Kleijn) en Bingoal (Timothy Dupont en Stanislaw Aniolkowski) komen met outsiders aan de start.

TV Heistse Pijl 2022

De Heistse Pijl wordt zaterdag op de beeldbuis gebracht door Sporza, op één. De zender is er vanaf 15.30 uur bij voor de laatste twee wedstrijduren.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws