Vos werkt aan rentree, Van Empel pronkt op foto Jumbo-Visma: 'Marianne was verhinderd, Fem is de toekomst' Wielrennen
Wielrennen

Vos werkt aan rentree, Van Empel pronkt op foto Jumbo-Visma: 'Marianne was verhinderd, Fem is de toekomst'

Vos werkt aan rentree, Van Empel pronkt op foto Jumbo-Visma: 'Marianne was verhinderd, Fem is de toekomst'

Het gaat goed met Marianne Vos, zo heeft Jumbo-Visma-coach Jan Boven afgelopen weekend in Kortrijk bevestigd tegenover In de Leiderstrui. De 36-jarige renster moest in augustus haar seizoen noodgedwongen beëindigen, door een beknelde liesslagader. De altijd risicovolle ingreep die volgde, heeft gelukkig niet voor problemen gezorgd.

'Ik kamp al een lange tijd met pijn en gebrek aan kracht in mijn linkerbeen. Dit seizoen werden de symptomen alleen maar erger', schreef Vos na haar operatie al via haar officiële kanalen. 'Mijn grootste hoop voor nu is dat ik weer kan koersen zonder symptomen. Ik zou graag nog racen op het hoogste niveau en zal mijn uiterste best doen om terug te komen.'

Vos, die begin 2023 ook al werd geholpen aan hetzelfde probleem, zat vijf weken na haar operatie weer op de fiets. Ze moest helemaal vanaf nul beginnen, na vijf weken zonder enige fysieke inspanning. In de eerste drie weken van training bouwde ze op, naar uiteindelijk iedere dag twee uur trainen. Dat ging, in samenspraak met haar nieuwe trainer Rutger Tijssen, voortvarend.

Lees verder onder de foto!

Marianne Vos mogelijk toch nog in de cross?

Om die reden kon Vos enkele weken geleden op weg naar Mallorca, waar ze de trainingsarbeid opschroefde. Ook dat ging allemaal goed, vertelde Boven aan In de Leiderstrui na de cross in Kortrijk. 'Ze is op de weg terug na een best wel zware operatie. Het idee was om deze winter geen cross te rijden, maar het gaat nu eigenlijk wel heel goed. Dus wie weet, maar de focus ligt op de weg', aldus de cross-trainer.

Voor Vos is het een fijne bijkomstigheid dat Jumbo-Visma met Fem van Empel nu een extra troef in handen heeft. Het toptalent wint momenteel alles wat er te winnen valt in het veld en gaat in 2024 ook een stevig voorjaar op de weg rijden. Niet voor niets stond Van Empel prominent op de foto toen Jumbo-Visma de nieuwe sponsor Lease a Bike officieel maakte. 'Marianne was verhinderd, maar anders had Fem daar ook bij gestaan. Fem is de toekomst', beaamt Boven. 'Van Marianne weten we haar capaciteiten en daar maken we gelukkig superveel gebruik van.'

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws