Wielrennen op TV 20 februari 2022 | Vier vermakelijke slotritten en start UAE Tour! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 20 februari 2022 | Vier vermakelijke slotritten en start UAE Tour!

Wielrennen op TV 20 februari 2022 | Vier vermakelijke slotritten en start UAE Tour!

Het is een en al koers wat dit weekend de klok slaat, zo ook zondag 20 februari. Waar maar liefst vier rittenkoersen worden afgesloten met een vermakelijke slotrit, wordt in het Midden-Oosten het startschot gegeven van de UAE Tour, de eerste WorldTour-koers van het jaar. Verder wordt in Oostmalle de laatste cross van het seizoen gereden. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer het allemaal te volgen is!

TV en tijden etappe 1 UAE Tour 2022

In de Verenigde Arabische Emiraten wordt zondag het startschot gegeven van de eerste WorldTour-wedstrijd van het jaar, de UAE Tour. De rittenkoers begint met een vlakke etappe en biedt dus gelijk mogelijkheden voor de vele aanwezige topsprinters. Kan Dylan Groenewegen alweer zijn derde zege van het seizoen boeken? Hij zal onder meer moeten afrekenen met Sam Bennett, Mark Cavendish, Arnaud Démare en Jasper Philipsen.

U kunt de openingsrit volgen bij Eurosport. De sportzender begint haar uitzending om 11.50 uur op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

TV en tijden etappe 5 Ronde van de Algarve 2022

Net als vorig jaar wordt de Ronde van de Algarve afgesloten met een aankomst op de steile Malhao. Remco Evenepoel begint de slotrit als leider en kan voor de tweede keer de eindzege pakken in de Portugese etappekoers. Houdt de Belg stand op de steile passages van de slotklim?

Het startschot voor de laatste etappe wordt gegeven om 14.10 uur, waarna de eerste renner rond 18.30uur aan de streep wordt verwacht. Eurosport brengt de slotrit vanaf 17.00 uur live op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

TV en tijden etappe 5 Ruta del Sol 2022

De Ruta del Sol wordt zondag afgesloten met een korte maar venijnige etappe. Gefinisht wordt er op de Alto de Chiclana de Segura (7,1 kilometer aan 5,2 procent). Wout Poels begint de slotrit als leider, maar de verschillen zijn nog klein. Kan de Limburger weer eens een rittenkoers winnen. De laatste keer dateert alweer van 2016. Toen won Poels de Ronde van Valencia.

De renners starten om 11.00 uur, waarna de finish omstreeks 14.40 uur wordt verwacht. Wilt u de etappe zien, dan kunt u terecht bij Eurosport. Zij zenden de slotrit vanaf 13.30 uur op Eurosport 1. De Eurosport Player schakelt met 13.00 uur alvast wat eerder in.

TV en tijden etappe 3 Tour du Var 2022

De laatste dag van de Tour du Var kent net als de tweede etappe een parcours waarin het constant op en af gaat. Daarnaast is het een korte rit, dus een knallend verloop is nagenoeg gegarandeerd. Houdt Tim Wellens stand als leider van het klassement? Of slaan mannen als Nairo Quintana en Bauke Mollema toe?

De slotrit begint om 13.30 uur en finisht rond 16.43 uur. U volgt de ontknoping bij Eurosport, dat de slotrit vanaf 15.00 uur live uitzendt op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

TV en tijden etappe 4 Ronde van Valencia 2022

De slotetappe van de Ronde van Valencia voor vrouwen kent een beklimming van derde categorie als voornaamste obstakel. De top van de klim ligt echter op ruim dertig kilometer van de finish, en dus lijkt de etappe ideaal voor de sprintsters. Klassementsleidster Annemiek van Vleuten zal dus vooral veilig in het peloton moeten finishen om de eindzege veilig te stellen. Op de site van À Punt vindt u vanaf ongeveer 14.00 uur een livestream van de slotetappe.

TV en tijden Sluitingscross Oostmalle 2022

Het crossseizoen wordt zondag afgesloten met de Sluitingsprijs in Oostmalle. Voegt Lucinda Brand nog een 21ste zege toe aan haar totaal? En bij de mannen lijkt een Pauwels Sauzen-Bingoal-show een logische uitkomst.

Wilt u de cross van zowel de mannen als de vrouwen zien, dan kan dat via het Play Sports-abonnement van Telenet. De vrouwen starten om 13.45 uur, waarna de mannen om 15.00 uur aan hun cross beginnen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws