INEOS bevestigt: Grote drie in Tour de France, Carapaz verdedigt Giro-titel Algemeen nieuws

INEOS bevestigt: Grote drie in Tour de France, Carapaz verdedigt Giro-titel

Door Bram van der Ploeg 17 januari 2020 | 08:47


Team INEOS is eruit wat betreft de eerste twee grote rondes in 2020. Ploegbaas Dave Brailsford laat in een interview via de officiële kanalen weten dat de grote drie, met Egan Bernal, Geraint Thomas en Chris Froome, naar de Tour de France gaan. Richard Carapaz en Rohan Dennis rijden de Giro d'Italia.

De line-up van INEOS werd in de afgelopen weken eigenlijk al wel bekend. Thomas gaf in een interview al aan dat hij naar de Tour wilde en zich niet kon opladen voor de Giro en Bernal kiest ondanks een vroege flirt met de Giro voor de combinatie Tour - Olympische Spelen. Van Froome is al even bekend dat hij na zijn zware blessure hoopt terug te keren in de Tour voor zijn vijfde eindzege.

De sterrenformatie in de Tour betekent meteen dat Carapaz als nieuwkomer meteen een rol als kopman krijgt in de Giro. De man uit Ecuador was in 2019 de sterkste in Italië namens Movistar en die titel mag hij nu dus verdedigen. Dennis gaat met hem mee, maar gaf in een eerder stadium al aan dat hij zich in de Giro vooral richt op de drie tijdritten en een rol als knecht. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws