[Update] VeloNews: 'INEOS stelt bekendmaking selectie Tour de France uit' Tour de France

[Update] VeloNews: 'INEOS stelt bekendmaking selectie Tour de France uit'

Door Jannick van der Hooft 17 augustus 2020 | 14:29


(16 juni 2020) Het is dringen bij Team INEOS. Aangezien er drie mannen rondrijden die de Tour de France willen winnen, is er maar plek voor vijf helpers. Volgens bronnen van Cyclingnews vechten er zeven renners om die plekken.

Volgens Cyclingnews zijn er drie helpers zo goed als zeker van een selectie. Luke Rowe zal de man voor het vlakke zijn. Michal Kwiatkowski had al bevestigd dat hij de Tour zou rijden, met de hoop dat hij het beter kon doen dan in 2019. De laatste zekerheid zou Dylan van Baarle zijn, die blind wordt vertrouwd door Chris Froome.

De laatste twee plekken worden bevochten door Jonathan Castroviejo, Andrey Amador, Tao Geoghegan Hart en Pavel Sivakov. Die laatste zei dat hij liever zou knechten in de Tour dan een nieuwe poging te wagen voor zichzelf in de Giro. Binnenkort gaat de ploeg op trainingkamp in de Alpen, waar de beslissing waarschijnlijk gemaakt zal worden.

Update - 5 augustus 2020 (16.25 uur): 'Froome nog niet zeker van Tour de France'

Dylan van Baarle is zeker van een plek in de selectie van Team INEOS voor de Tour de France. Dat meldt journalist Ciro Scognamiglio van La Gazzetta dello Sport via Twitter. INEOS zou zeven renners zekerheid hebben gegeven, te weten: Egan Bernal, Geraint Thomas, Van Baarle, Pavel Sivakov, Michal Kwiatkowski, Luke Rowe en Jonathan Castroviejo. 

Wie goed kan lezen, ziet inderdaad nog geen Chris Froome bij deze ploeg. De Brit zou naar verluidt moeten vrezen voor zijn plek. Het laatste overgebleven plekje wordt ingenomen door hem, of door Tao Geoghegan Hart of Andrey Amador.

Update II - 17 augustus 2020 (14.30 uur): 'INEOS stelt bekendmaking Tourselectie uit'

Team INEOS stelt de bekendmaking van de selectie voor de Tour de France uit. Dat hebben stafleden van de Brtise formatie verteld aan wielerwebsite VeloNews. Normaal gesproken had de ploeg deze week een knoop willen doorhakken, maar men heeft meer tijd nodig om de juiste beslissing te maken. Vermoedelijk komt dat besluit begin volgende week.

Mogelijk heeft de verlate beslissing te maken met de prestaties van de renners in het Critérium du Dauphiné. Egan Bernal stapte uit voorzorg uit de wedstrijd, nadat hij te kampen kreeg met rugproblemen. Naar de mening van ploegleider Gabriel Rasch waren Geraint Thomas en Chris Froome nog niet goed genoeg, maar zullen zij nog verbeteren in aanloop naar de Tour. Pavel Sivakov toonde zich strijdbaar in de slotetappe. Na een lange dag in de aanval eindigde hij vierde in de slotrit. (Foto: Strava Van Baarle)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws