Ploegleider staat doodsangsten uit bij val Gilbert: 'Slecht teken als je niets hoort' Tour de France
Tour de France

Ploegleider staat doodsangsten uit bij val Gilbert: 'Slecht teken als je niets hoort'

Ploegleider staat doodsangsten uit bij val Gilbert: 'Slecht teken als je niets hoort'

IJzingwekkende stilte. Het was alles wat Quick-Step-ploegleider Brian Holm hoorde na die verschrikkelijke val van Philippe Gilbert in de afdaling. Stilte, precies dat wil je niet horen als ploegleider. Holm ging dan ook heel even uit van het ergste.

‘Als je een renner hoort kermen of schreeuwen om een wiel of fiets, weet je in ieder geval dat ze in leven zijn. Als je niks hoort, slaat de schrik je om het hart’, vertelt Holm tegen VeloNews. ‘We hoorden dat hij viel en dan verwacht je altijd een stem te horen. Als je niets hoort, is dat een slecht teken.’ Even was daar de flashback naar Fabio Casartelli, die in 1995 overleed bij een val in dezelfde afdaling.

En even die doodse stilte was het geval bij Gilbert, die drie, vier meter naar beneden viel op keiharde keien. ‘Ik schrok me dood toen ik die val zag’, zegt Patrick Lefevere. Holm was er als eerste bij. ‘Je kijkt naar beneden en denkt: holy fuck! Het was een eind naar beneden en ook geen zachte landing. Toen ik hem zag was hij aan het vloeken. Dat is een goed teken.’

Gilbert kon uit het ravijn klimmen en maakte de etappe af, maar moest uiteindelijk opgeven met een gebroken knieschijf. (Foto: Quick-Step Floors / Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws