Grootmeester Van der Poel opnieuw ongenaakbaar in Diegem Veldrijden

Grootmeester Van der Poel opnieuw ongenaakbaar in Diegem

Door Wesley van Bavel 29 december 2019 | 20:59


Een geweldige Mathieu van der Poel heeft in een mooie atmosfeer voor de zesde keer op rij de avondcross in Diegem gewonnen. Halverwege de cross plaatste de wereldkampioen zijn ultieme versnelling. Het bleek een demarrage waar niemand een antwoord op had. Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout mochten de Nederlander vergezellen op het podium.

Na een explosieve start dook Lars van der Haar als eerste het veld, met Van der Poel vlak achter zich. Het was de wereldkampioen die met machtige slagen het initiatief nam in de eerste ronde, zonder voor grote verschillen te zorgen.  Een versnelling van Iserbyt, met Van der Poel in het wiel, zorgde wel voor een afscheiding. Na de eerste ronde had het duo drie seconden voorsprong op Tim Merlier, die, samen met Corné van Kessel en Tom Pidcock, wel weer snel de aansluiting wist te vinden.

Na een foutje van Van der Poel in de derde ronde, kon Iserbyt een gaatje slaan. Het was alleen de Nederlander die het gat vervolgens wel kon dichten. Daarachter vormde zich een groepje met Van Kessel, Pidcock, Merlier, Sweeck en van der Haar. Het verschil bedroeg aan het begin van de vierde ronde slechts vijf seconden.

Van der Poel ruikt bloed halverwege koers

Met Sweeck op kop konden de achtervolgers terugkeren bij het voorste duo. Deze hergroepering was het signaal voor Van der Poel om écht zijn duivels te ontbinden. Met krachtige omwentelingen wist de Nederlander al snel een voorsprong van zeventien seconden bij elkaar te fietsen. De vogel was gevlogen. Daarachter vochten de achtervolgers voor de overige podiumplekken.

Iserbyt, Van Kessel en Vanthourenhout bleken de beste van de achtervolgers te zijn. Door een valpartij werd de onfortuinlijke Nederlander wel teruggeslagen. Het was Iserbyt die in de achtergrond de sterkste was voor ploegmaat Vanthourenhout en Tim Merlier. (Foto: Proshots)

Uitslag Superprestige Diegem mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Eli Iserbyt
3. Michael Vanthourenhout
4. Tim Merlier
5. Lars van der Haar
6. Laurens Sweeck
7. Corné van Kessel
8. Quinten Hermans
9. David van der Poel
10. Tom Pidcock


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws