Interview | Van der Haar kijkt in spiegel na sneer naar Pauwels Sauzen: 'Stukje frustratie van mezelf' Veldrijden
Veldrijden

Interview | Van der Haar kijkt in spiegel na sneer naar Pauwels Sauzen: 'Stukje frustratie van mezelf'

Interview | Van der Haar kijkt in spiegel na sneer naar Pauwels Sauzen: 'Stukje frustratie van mezelf'

Lars van der Haar kende een succesvol veldritseizoen. De 31-jarige Nederlander van Baloise Trek Lions haalde een sloot aan podiumplaatsen binnen en schreef viermaal een cross op zijn naam. In de Leiderstrui blikt samen met Van der Haar terug op zijn mooie seizoen.

'Ik denk dat ik het beste seizoen uit mijn carrière heb gereden', aldus een trotse Van der Haar. 'Ik heb alleen aan het begin van het seizoen een paar overwinningen niet behaald door pech. Lekke banden, de harde val op het EK en een gebroken vinger zijn daar voorbeelden van. Uiteindelijk heb ik wel tussen het begin van het seizoen en nu een constant niveau kunnen halen. Misschien heb ik dus iets te weinig zeges gepakt, maar je kan het niet altijd veranderen dat er iemand tussen piept.'

Van der Haar: 'Als het tegenzit, zoek je het soms in dingen die er misschien niet zijn'

Van der Haar liet zich eerder gefrustreerd uit over het koersgedrag van een aantal concurrenten. Hoe kijkt hij daar nu op terug? 'Een stukje frustratie van mezelf. Je rijdt toch al wekenlang om wedstrijden te winnen. Als het dan tegenzit, zoek je het soms in dingen die er misschien niet zijn. Ik heb helemaal geen problemen met hen. Iedereen koerst, iedereen doet zijn best en soms is het na een wedstrijd de frustratie die de overhand neemt. Tijdens de X2O Trofee in Brussel had ik er bijvoorbeeld geen moeite mee om tegen twee ploeggenoten te koersen. Je had geen voordeel in het wiel', refereert Van der Haar aan zijn duel met Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout.

'Misschien dat ik richting het einde van het seizoen wat overwinningen heb laten liggen door mijn drang om te winnen', is de renner van Baloise Trek Lions eerlijk. 'Aan het begin van het seizoen was dat niet het geval. Toen heb ik het altijd goed kunnen spelen. Nu heb ik misschien iets te veel plezier in het koersen. Dat kost je misschien soms de kop, maar ik blijf het voortzetten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws