Nederland zonder Van der Poel, maar met 'topbezetting' naar Wereldbeker veldrijden in Namen Veldrijden
Veldrijden

Nederland zonder Van der Poel, maar met 'topbezetting' naar Wereldbeker veldrijden in Namen

Nederland zonder Van der Poel, maar met 'topbezetting' naar Wereldbeker veldrijden in Namen

Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn ploeg voor de Wereldbeker in Namen rond. Bijna iedereen is zondag present, op Mathieu van der Poel na. De coureur van Alpecin-Deceuninck kondigde zondag aan dat hij één week eerder dan oorspronkelijk gepland het veld induikt, maar rijdt alleen zaterdag in Herentals. Desalniettemin starten er ook zondag de nodige Nederlanders met winstkansen.

'We zijn als Nederland met een sterke reeks bezig deze winter, waarbij veel verschillende coureurs er tot nog toe in geslaagd zijn een Wereldbekermanche te winnen', aldus De Knegt, die zondag op onder meer Joris Nieuwenhuis, Lars van der Haar en Pim Ronhaar mag rekenen bij de mannen en bij de vrouwen Fem van Empel, Puck Pieterse, Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand kon selecteren.

'Daarmee staan we er goed voor', doelt de keuzeheer op de goed in vorm zijnde Nederlanders. 'Er breekt langzamerhand een belangrijke en drukke periode aan. Namen is een veldrit met een mooi en iconisch parcours waar praktisch iedereen wil rijden, dus we kunnen met een topbezetting afreizen. Binnenkort mogen we ook Van der Poel in deze reeks verwachten. Veel renners zullen na een korte stage gebrand zijn de draad weer op te pakken', verwacht De Knegt.

Afgelopen zondag zat de bondscoach weer met een brede glimlach voor de TV, daar Nieuwenhuis en Manon Bakker de sneeuwcross in het Italiaanse Val di Sole wisten te winnen. Ook zij zijn in Namen weer van de partij.

Selectie Nederland Wereldbeker veldrijden Namen

Elite Mannen

 1. Lars van der Haar
 2. Joris Nieuwenhuis
 3. Pim Ronhaar
 4. Ryan Kamp
 5. Corné van Kessel
 6. Mees Hendrikx
 7. Stan Godrie

Elite Vrouwen

 1. Ceylin del Carmen Alvarado
 2.   Fem van Empel
 3.   Puck Pieterse
 4.   Lucinda Brand
 5.   Annemarie Worst
 6.   Inge van der Heijden
 7. Manon Bakker
 8. Denise Betsema
 9.   Shirin van Anrooij
 10. Aniek van Alphen
 11. Leonie Bentveld
 12. Mirre Knaven
 13. Iris Offerein
 14. Isa Nomden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws