Nieuwenhuis trekt na derde plaats met vertrouwen richting WK: 'Ik hoef deze week niet veel meer te trainen' Veldrijden
Veldrijden

Nieuwenhuis trekt na derde plaats met vertrouwen richting WK: 'Ik hoef deze week niet veel meer te trainen'

Nieuwenhuis trekt na derde plaats met vertrouwen richting WK: 'Ik hoef deze week niet veel meer te trainen'

In de door Mathieu van der Poel gewonnen Wereldbekerwedstrijd van Besançon finishte Joris Nieuwenhuis als derde. De renner van Baloise Trek Lions vocht met Laurens Sweeck een spannend duel uit om de tweede plaats, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met het brons.

De derde plaats in Besançon betekent voor Nieuwenhuis zijn eerste podiumplaats in een klassementscross sinds zijn 'comeback' als fulltime veldrijder. De voormalig DSM-renner stapte normaliter in de winter over van de racefiets naar de crossfiets, maar besloot in oktober 2022 plots om per direct te stoppen met wegwielrennen en zich volledig toe te leggen op de cyclocross. De 26-jarige Nederlander kijkt dan ook tevreden terug op zijn wedstrijd in Frankrijk. 'Het voelt geweldig, maar ook wel een beetje onverwachts. Ik voelde me namelijk niet zo goed de afgelopen weken.'

Nieuwenhuis verwacht niet dat hij op het WK veel kan betekenen voor kopman Van der Poel

'Ik heb de voorbije weken vooral veel in Spanje getraind', gaat de begenadigd gitarist c.q. veldrijder verder. 'Maar deze wedstrijd ligt mij heel erg goed, net als de cross in Heusden-Zolder. In de wedstrijd zelf voelde ik me toch wel weer goed. Het voelt dus nu ook extra goed.' Nieuwenhuis moest naar eigen zeggen bijzonder diep gaan om beslag te leggen op de derde plaats. 'Vooral in de laatste ronde. 'Er was één kort klimmetje in het parcours vandaag en in de laatste ronde ging ik daar volle bak op. Ik wist namelijk dat het na dat klimmetje moeilijk werd om nog iemand voorbij te rijden. Daarna was het gewoon vol door trekken naar de finish.

Precies één week na de Wereldbekermanche in Besançon staat het WK veldrijden in Hoogerheide op het programma. Ook Nieuwenhuis zal daar namens de Nederlandse selectie, waar Van der Poel de absolute kopman is, acte de présence geven. 'Ik hoef deze week niet veel meer te trainen, dus het wordt een lekker rustig weekje', is het antwoord van Nieuwenhuis op de vraag hoe zijn voorbereiding er uit gaat zien. 'Op het WK hebben we natuurlijk maar één kopman, één favoriet. Dat zag je vandaag ook wel weer. Ik verwacht eigenlijk niet heel veel te kunnen doen voor hem. Ik ga daarachter zelf een zo goed mogelijke wedstrijd rijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws