Favorieten etappe 6 UAE Tour | Laatste sprintkans, is er iemand die Groenewegen op pure snelheid kan verslaan? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 6 UAE Tour | Laatste sprintkans, is er iemand die Groenewegen op pure snelheid kan verslaan?

Favorieten etappe 6 UAE Tour | Laatste sprintkans, is er iemand die Groenewegen op pure snelheid kan verslaan?

Een driedaagse sprintkoers, dat is de UAE Tour op dit moment. Ook in de zesde etappe krijgen de kanonnen van het peloton weer de kans. Wie grijpt daags voor de bergrit naar Jebel Hafeet de zege? In de Leiderstrui blikt vooruit!

Parcours etappe 6 UAE Tour 2023

Favorieten etappe 6 UAE Tour | Laatste sprintkans, is er iemand die Groenewegen op pure snelheid kan verslaan?

De zesde etappe is 166 kilometer lang en gaat richting Abu Dhabi Breakwater. Het is lastig om te geloven, maar het parcours is nóg vlakker dan in rit vijf. Onderweg mag een eventuele kopgroep weer de puntjes oprapen bij de tussensprints, al bleek dat ook Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) daar zo nu en dan wel happig op is. Uiteraard is een massasprint het meest denkbare scenario, maar toch zullen er renners zijn die het peloton willen foppen. Zou het dan eenmaal gaan lukken?

Vorig jaar eindigde de tweede etappe ook in Abu Dhabi Breakwater. Toen ging Mark Cavendish, tegenwoordig renner van Astana Qazaqstan, er met de zege vandoor. Hij versloeg Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) en Pascal Ackermann (UAE Team Emirates), die dit jaar allebei acte de présence geven in België tijdens het Openingsweekend.

Tijden

Start: 12.30 uur (09.30 uur Nederlandse tijd)
Finish: 16.30 uur (13.30 uur Nederlandse tijd)

Weer etappe 6 UAE Tour 2023

Het zonnetje lacht, de lucht is blauw, sprintkanonnen, kom maar gauw! Met 31 graden Celsius en windkracht 3 is het ideaal weer om lekker te badderen, maar voor de renners staat er een koers op het programma. Het zou verbazingwekkend zijn als er waaiers ontstaan, al was het een dag eerder in dezelfde omstandigheden bijna raak. Zeg dus nooit nooit!

Favorieten etappe 6 UAE Tour 2023

Door zijn snelheid en winst in etappe vijf is Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla) dé topfavoriet voor de zesde rit. De Nederlander kwam goed uit het wiel en was heel erg rap. Iemand die eerder ook hoge snelheden haalde, is Olav Kooij (Jumbo-Visma). De jongeling kwam er in de door Groenewegen gewonnen rit niet aan te pas, maar was wel al een aantal keer dichtbij. Schiet Kooij raak tijdens de laatste kans?

Wat is er sinds de eerste etappe gebeurd met Tim Merlier (Soudal-Quick Step)? De Belgisch kampioen was ontzettend sterk, maar mist de afgelopen dagen toch wat snelheid en geluk. Renners die er juist beter in komen, zijn Sam Bennett (BORA-hansgrohe) en Fernando Gaviria (Movistar). Beide mannen scoorden een podiumplaats in de vijfde etappe en schuiven langzaam maar zeker verder op in de pikorde.

Fernando Gaviria
Fernando Gaviria

Dat liedje gaat niet op voor Caleb Ewan (Lotto-Dstny). De Australiër is de afgelopen dagen tijdens sprints kwijt op camera. Toch is Ewan qua pure snelheid één van de snelsten en mag hij nooit uitgevlakt worden. Hetzelfde geldt voor Mark Cavendish (Astana Qazaqstan Team). Qua pure snelheid hoort hij erbij, qua prestaties voorlopig nog niet. Mogelijke laatste verrassingen zijn Sam Welsford (Team DSM) en Juan Sebastián Molano (UAE Team Emirates). Beide mannen presteren goed, Molano won zelfs verrassend een rit, en zijn constant terug te vinden in de top tien. Het hoeft maar één keer goed te vallen...

Favorieten etappe 6 UAE Tour 2023, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla) en Olav Kooij (Jumbo-Visma)

Schaduwfavorieten: Tim Merlier (Soudal-Quick Step), Sam Bennett (BORA-hansgrohe) en Fernando Gaviria (Movistar)
Longshots: Caleb Ewan (Lotto-Dstny), Sam Welsford (Team DSM), Juan Sebastián Molano (UAE Team Emirates), Mark Cavendish (Astana Qazaqstan Team)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws