L'Equipe: 'Vinokourov en Astana op punt om XXL-overeenkomst te sluiten met Chinese zakenman' Wielrennen
Wielrennen

L'Equipe: 'Vinokourov en Astana op punt om XXL-overeenkomst te sluiten met Chinese zakenman'

L'Equipe: 'Vinokourov en Astana op punt om XXL-overeenkomst te sluiten met Chinese zakenman'

Astana Qazaqstan Team is bezig aan een niet al te best seizoen en op de achtergrond spelen er ook wat dingetjes bij de Kazachse formatie, maar volgens L'Equipe staat er een reddingsboot klaar. Een Chinese investeerder zou bereid zijn om de licentie van de ploeg van Alexander Vinokourov over te kopen.

De WorldTour-licentie van Astana Qazaqstan Team loopt eind 2025 af en momenteel stevent de ploeg door het gebrek aan punten af op degradatie. L'Equipe weet echter te melden dat een Chinese zakenman de licentie en het project van Vinokourov over zou willen nemen, voor een periode van vijf jaar. Daarbij zou het gaan om een verdubbeling van het huidige budget.

Vinokourov en de zijnen moesten de laatste jaren al meermaals dealen met budgettaire problemen, al dan niet ingegeven door de hogere instanties in Kazachstan. Enkele malen moesten renners en staf wachten op hun salaris, terwijl de successen ook niet meer matchten met de mogelijkheden die de ploeg heeft in het huidige wielrennen.

Astana geldt als bijna twee decennia lang als succesvolle ploeg

Astana is al sinds 2006 actief in het wielerpeloton en won onder meer acht grote rondes, waaronder tweemaal de Tour de France: in 2009 met Alberto Contador en in 2014 met Vincenzo Nibali. Momenteel is Mark Cavendish de grote ster van de ploeg, daar de Brit in juli voor zijn 35e ritzege in de Tour de France en daarmee het record aller tijden gaat.

De Chinezen zouden met een flinke zak geld azen op het plekje van Astana Qazaqstan Team in het wielercircuit. Als de Kazachse instanties zouden instemmen met een verkoop, willen zij het budget laten opkrikken tot de beteren in het peloton. Daarbij zou de ploeg ook flink door elkaar geschud worden, daar 18 van de 29 contracten bij Astana aflopen. Cees Bol en Ide Schelling liggen nog tot en met 2025 vast.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news