🎥 Ontroerend: Van der Poel in tranen op startpodium bij hommage aan opa Poulidor Wielrennen
Wielrennen

🎥 Ontroerend: Van der Poel in tranen op startpodium bij hommage aan opa Poulidor

🎥 Ontroerend: Van der Poel in tranen op startpodium bij hommage aan opa Poulidor

De Tour de France heeft zondag op prachtige manier een eerbetoon aan de in 2019 overleden Raymond Poulidor gebracht. Kleinzoon Mathieu van der Poel werd op het podium geroepen en dat zorgde voor zichtbare emoties bij de Nederlander van Alpecin-Deceuninck, die een fiets van zijn opa kreeg.

'Ik weet niet of ik alles vandaag van mij af zal kunnen zetten. We zien wel hoe ik de dag doorkom', vertelde Van der Poel na het eerbetoon. 'Het is heel speciaal en emotioneel. Het is van de begrafenis van mijn opa geleden dat ik hier ben geweest', zei hij in startplaats Saint-Léonard-de-Noblat, waar zijn opa begraven ligt.

Van der Poel start ook op een speciale fiets, waarop zijn opa te zien is. De etappe finisht op de Puy de Dome, waar Poulidor in 1964 een beklijvend duel uitvocht met zijn rivaal Jacques Anquetil. Kleinzoon Van der Poel verwacht dat dit normaliter te zwaar voor hem is.

'Ik heb deze ochtend mijn oma bezocht, dat was lang geleden', liet hij nog weten. 'Dat was allemaal heel mooi. Ik ken alle wegen hier goed, want ik kwam hier als kind heel vaak.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws