Wielrennen op TV 13 februari 2021 | Van Eeklo tot de Ventoux; heerlijke wielerzaterdag Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 13 februari 2021 | Van Eeklo tot de Ventoux; heerlijke wielerzaterdag

Wielrennen op TV 13 februari 2021 | Van Eeklo tot de Ventoux; heerlijke wielerzaterdag

Ga er maar eens lekker voor zitten. Buiten is het koud en als je al ergens kunt schaatsen is het waarschijnlijk ontzettend druk. Wij zitten liever rustig en veilig op de bank in onze joggingsbroek. Waarom? Nou, koers! In de Leiderstrui zet op een rijtje wanneer en waar je op je vrije zaterdag naar het wielergeweld kunt kijken. En geloof ons, deze wil je niet missen.

Op zaterdag 13 februari wordt er op meerdere fronten gestreden, dus een extra schermpje erbij pakken valt aan te raden. Er is zowel cross als wegwielrennen te zien en in beide gevallen is het de moeite waard.

TV en tijden Ethiascross Eeklo 2021

We beginnen met de cross. In Eeklo staat de voorlaatste cross van de Ethias Cross op het programma. Zoals gebruikelijk gaan de dames eerst van start, om 13.45 uur. We mogen weer een zwaar Nederlands gevecht verwachten, want onder meer Lucinda Brand, Annemarie Worst en Denise Betsema staan aan de start, naast een sloot andere Nederlandse en Belgische dames. Ceylin del Carmen Alvarado ontbreekt.

Ook bij de heren, om 15.00 uur, wordt het interessant. Het zal vooral boeiend worden om te zien of Toon Aerts de Pauwels Sauzen-Bingoal-armada kan kloppen. Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck moeten dat zien voorkomen, ondanks een akkefietje vorige week in Middelkerke, dat inmiddels lijkt bijgelegd.

De koers is te zien bij het Belgische VTM. Vanaf 13.35 uur wordt er ingeschakeld en de uitzending zal tot 16.30 uur duren als ook de mannencross erop zit. Eurosport geeft op TV de voorkeur aan de Australian Open en de Tour de la Provence, maar is er live bij op de Eurosport Player. Om 17.00 zendt men wel een samenvatting uit. Ook de VTM heeft een online livestream.

TV en tijden etappe 3 Tour de la Provence 2021

Leuk dat crossen, maar niet voor iedereen. Die kijken liever naar asfalt. Dan hebben we goed nieuws, want ook de Tour de la Provence dendert door. En hoe! Het is D-Day in Frankrijk met aankomst op de Mont Ventoux. Er wordt 14,6 kilometer lang geklommen. Met onder meer Wout Poels en Bauke Mollema aan het vertrek, valt er ook genoeg te genieten voor de chauvinist.

De koers gaat om 12.30 uur van start en finisht rond 16.30 uur. Ziggo Sport is de eerste die op TV live gaat met de Provence, namelijk om 14.15 uur. Dit is wel op de Ziggo Sport Docu-zender, doordat voetbal op het open kanaal de voorkeur krijgt. Degenen die de voorkeur geven aan Eurosport kunnen op dat moment kijken via de Player, maar moeten nog even het Australian Open afwachten om op TV te kunnen kijken. Eurosport 1 is er live bij vanaf 14.30 uur. De Ventoux zul je in ieder geval niet missen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws