Wielrennen op TV 2023 | Vingegaard en Kooij in Dauphiné en ZLM Tour, Van der Poel en Van Aert maken rentree Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 2023 | Vingegaard en Kooij in Dauphiné en ZLM Tour, Van der Poel en Van Aert maken rentree

Wielrennen op TV 2023 | Vingegaard en Kooij in Dauphiné en ZLM Tour, Van der Poel en Van Aert maken rentree

Het is de periode van de voorbereidingskoersen op de Tour de France. Het Critérium du Dauphiné en de ZLM Tour zijn onderweg en op zondag start ook de Ronde van Zwitserland. Ook keert Mathieu van der Poel terug in koers! In de Leiderstrui vertelt u waar welke koers te zien is!

TV en tijden Critérium du Dauphiné (4-11 juni 2023)

Omdat Eurosport de voorkeur geeft aan het tennistoernooi Roland Garros is Sporza de beste optie voor u om het Critérium du Dauphiné op televisie te volgen. De Belgen schakelen gedurende de week telkens om 15.25 uur in op zender Eén. In het weekend begint de uitzending eerder om 13.30 uur.

Waar Eurosport de eerste paar ritten alleen op Eurosport.com - waar een abonnement voor nodig is - uitzond, brengt de sportzender de Dauphiné de etappes sinds dinsdag ook op Eurosport 2, rond 15.00 uur. In het weekend beginnen de uitzendingen omstreeks 13.00 uur. Doordeweeks kunt u de koers ook volgen via een livestream op NOS.nl (vanaf 15.25 uur). In het slotweekend is de NOS er ook live bij op NPO1 (vanaf 13.40 uur).

TV en tijden ZLM Tour 2023 (7-11 juni 2023)

Woensdag begon in Nederland de ZLM Tour, een rittenkoers die je rustig kan omschrijven als een waar sprintersbal. Alleen op de eerste dag stond een andere uitkomst vast. Dan begpn de koers in de avond met een proloog. Jumbo-Visma staat met topsprinter in wording Olav Kooij aan het vertrek.

De ritten na de proloog zijn via Eurosport 2 te zien, zo rond 15.00 uur. Houd ook de programmering van Omroep Zeeland en Omroep Brabant in de gaten. De omroepen zenden verschillende ritten van de wedstrijd live op tv uit.

TV en tijden Dwars door het Hageland 2023 (10 juni 2023)

Hij komt terug, en hoe! Mathieu van der Poel gaat op 10 juni zijn rentree maken in Dwars door het Hageland, nadat hij zich wekenlang heeft voorbereid op de zomer die komen gaat. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck zal z'n benen voor het eerst in koers testen op de overharde wegen in België. En gelukkig kunnen we het allemaal live gaan bekijken.

De race begint op zaterdag 10 juni om 13.10 uur en de renners worden rond de klok van 17.15 uur binnen verwacht. Eurosport is er via Eurosport.com vanaf 15.15 uur bij. Via Sporza kun je de koers vanaf 15.10 uur bekijken op VRT.

TV en tijden Elfstedenronde 2023 (11 juni 2023)

Een dag na Dwars door het Hageland wordt er nog een keer gekoerst in België. In de Elfstedenronde is het normaliter voor de sprinters en dus verwachten we wel wat grote namen uit het sprintveld aan de start. Vorig jaar won Fabio Jakobsen, wie volgt hem komende zondag op?

De wedstrijd begint om 12.53 uur en rond 17.30 uur moeten we toch wel gaan finishen. Eurosport schakelt online via Eurosport.com om 15.40 uur in, Sporza zal er aandacht aan besteden via VRT op de sportzondag. De uitzending bij de Belgen begint om 13.30 uur en we verwachten dat ze na de finish in de Dauphiné meteen overgaan naar de Elfstedenronde.

TV en tijden Ronde van Zwitserland 2023 (11-18 juni 2023)

Terwijl de Dauphiné finisht op zondag 11 juni, vertrekt het peloton iets oostelijker in Europa voor de Ronde van Zwitserland. Met onder meer Wout van Aert, Tom Pidcock en Remco Evenepoel aan het vertrek gaan we er eens goed voor zitten. Wie toont er Tourvorm en wie heeft er nog werk aan de winkel richting de Ronde van Frankrijk, die begin julie begint?

Eurosport is de hele week de zender om op af te stemmen voor deze race. Hou onze voorbeschouwing in de gaten voor de exacte starttijden. De eerste etappe op zondag zal in ieder geval alleen online te zien zijn, door de finaledag op Rolland Garros.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws