27 (!) zeges in half jaar niet genoeg voor rentree van 'voorlopig geschorste' López in WorldTour Wielrennen
Wielrennen

27 (!) zeges in half jaar niet genoeg voor rentree van 'voorlopig geschorste' López in WorldTour

27 (!) zeges in half jaar niet genoeg voor rentree van 'voorlopig geschorste' López in WorldTour

Miguel Ángel López lijkt in 2024 opnieuw aangewezen te zijn op koersen in de schaduw. De inmiddels 29-jarige Colombiaan heeft geen plek meer in de WorldTour, sinds hij in 2022 door Astana Qazaqstan Team werd weggestuurd door een link met een dopingarts. Daarvoor werd hij in de zomer 'voorlopig geschorst' door de UCI.

López, die in 2022 juist was teruggekeerd naar Astana na een vechtscheiding bij Movistar, vecht al maanden voor zijn ontschuld, werd nooit officieel veroordeeld, maar is door de hele zaak blijkbaar niet in trek bij de achttien grootste teams van de wielersport. In 2023 reed López tot aan zijn voorlopige schorsing zijn wedstrijden voor Team Medellín-EPM uit Colombia. En hoe: de klimmer won in zes maanden tijd in totaal 27 (!) races, van tijdritten en bergetappes tot solo's en zelfs massasprints.

López vindt ploeg, schorsing opgeheven?

Hij was duidelijk te goed voor het continentale circuit, maar het Colombiaanse Mundo Ciclístico claimt dat López ook in 2024 veroordeeld is tot het derde niveau van het wielrennen. Nadat er geen teams toehapten vanuit de WorldTour en het Procontinentale circuit, heeft López naar verluidt weer onderdak gevonden in Colombia. Bij die ploeg kan hij gaan deelnemen aan onder meer de Colombiaanse kampioenschappen (in februari) en enkele rittenkoersen.

Ongetwijfeld zal de voorlopige schorsing vanuit de UCI een belangrijke rol spelen in dit hele verhaal. Zo werd EOLO-Kometa kortstondig gelinkt aan de Colombiaan, maar dat werd vanuit de Italiaanse wielerploeg snel ontkracht. Dat López gaat koersen in 2024, lijkt er wel op te duiden dat de voorlopige schorsing niet lang meer stand zal houden. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws