Favorieten etappe 5 Ronde van de Algarve 2023 | Pidcock, Almeida en Van Wilder vs. Foss, Ganna, Küng en Cort Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 5 Ronde van de Algarve 2023 | Pidcock, Almeida en Van Wilder vs. Foss, Ganna, Küng en Cort

Favorieten etappe 5 Ronde van de Algarve 2023 | Pidcock, Almeida en Van Wilder vs. Foss, Ganna, Küng en Cort

Na vier dagen op de wegfiets mogen de coureurs in de slotrit van de Ronde van de Algarve hun tijdritfiets van stal halen. En dat is ze geraden, want er staat zeer veel mooi tijdritvolk aan de start in de Portugese rittenkoers. In de Leiderstrui neemt je mee.

Parcours etappe 5 Ronde van de Algarve 2023

Favorieten etappe 5 Ronde van de Algarve 2023 | Pidcock, Almeida en Van Wilder vs. Foss, Ganna, Küng en Cort

24,4 kilometer beuken, dat staat de renners te wachten in en rondom Lagoa. Het is een parcours over mooie wegen die nergens echt steil zullen worden. Wel zijn er enkele kuitenbijters van zes á zeven procent opgenomen, maar dit duurt nooit langer dan een kilometer.

Vanuit startplaats Lagoa zetten we koers richting de kust, waar na 8,4 kilometer het eerste meetpunt zal zijn. Vervolgens trekken we naar het oosten voor een stuk tegenwind, om na 15,5 kilometer een nieuw meetpunt te hebben. Na een kleine lus is het volle vaart naar de aankomst, eveneens in Lagoa.

Tijden
Start: 12:15 uur (13:15 uur Nederlandse tijd)
Finish: 15:45 uur (16:45 uur Nederlandse tijd)

Weer etappe 5 Ronde van de Algarve 2023

Negentien graden Celsius, een lekker zonnetje en een lichte bries vanuit het oosten. Kun je betere tijdritomstandigheden bedenken?

Favorieten etappe 5 Ronde van de Algarve 2023

Het is een koers voor toptijdrijders in de Algarve. Wereldkampioen, Europees kampioen, Nederlands kampioen: ze zijn er allemaal bij. Op basis van zijn kwaliteiten tegen de klok en zijn prestaties deze week schuiven we Filippo Ganna toch naar voren als dé te kloppen man. De uit Verbania afkomstige coureur van INEOS Grenadiers haakte bergop lang aan en dat was toch wel een goed teken van leven.

Met Stefan Küng (Groupama-FDJ) en Stefan Bissegger (EF Education-EasyPost) zien we ook de twee sterkste mannen uit Zwitserland op de startlijst staan. Küng kan zichzelf nog een dienst bewijzen in het klassement, terwijl de fors gebouwde Bissegger zich toch al enkele dagen iets meer heeft kunnen sparen voor deze chrono.

Favorieten etappe 5 Ronde van de Algarve 2023 | Pidcock, Almeida en Van Wilder vs. Foss, Ganna, Küng en Cort

Met Tobias Foss van Jumbo-Visma staat ook de wereldkampioen tegen de klok op de lijst van deelnemers. Dat is niet het enige wat we vanuit Nederlands perspectief in de gaten moeten houden, daar er met Thymen Arensman (INEOS Grenadiers) en Bauke Mollema (Trek-Segafredo) ook twee hardrijders uit ons land mee doen.

Daarnaast is het uitkijken naar wat de mannen die op pole position staat in het klassement het gaan doen. Tom Pidcock (INEOS Grenadiers), Joao Almeida (UAE-Team Emirates) en Ilan Van Wilder (Soudal-Quick Step) kunnen op een goede dag allemaal een tijdrit aan.

Toch verwachten we hen niet direct bij de winnaars, maar eerder in het rijtje voor top tien. Daar komen ook Rémi Cavagna, Kasper Asgreen (Soudal-Quick Step), Magnus Cort (EF Education-EasyPost), Daniel Felipe Martínez, Michal Kwiatkowski (INEOS Grenadiers) en Nils Politt (BORA-hansgrohe) in voor. Stuk voor stuk klasbakken, zoveel moge duidelijk zijn.

Klassement Ronde van de Algarve voorafgaand aan de slotrit

Results powered by FirstCycling.com

Wie zijn volgens In de Leiderstrui de grootste kanshebbers voor de vijfde etappe van de Ronde van de Algarve?

Topfavoriet: Filippo Ganna (INEOS Grenadiers)
Outsiders: Stefan Küng (Groupama-FDJ), Stefan Bissegger (EF Education-EasyPost) en Tobias Foss (Jumbo-Visma)
Long shots: Joao Almeida (UAE-Team Emirates), Kasper Asgreen (Soudal Quick-Step), Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step), Thymen Arensman (INEOS Grenadiers) en Magnus Cort (EF Education-EasyPost)

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Bij Jacks ontvang je een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws