McNulty boekt eerste zege in WorldTour: 'Vandaag verliep alles volgens plan' Wielrennen
Wielrennen

McNulty boekt eerste zege in WorldTour: 'Vandaag verliep alles volgens plan'

McNulty boekt eerste zege in WorldTour: 'Vandaag verliep alles volgens plan'

Brandon McNulty heeft op imponerende wijze de vijfde etappe in Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De jonge Amerikaan zat in de kopgroep van de dag, waarin hij uiteindelijk veruit de sterkste bleek. Het was alweer zijn derde zege van het seizoen, terwijl ploeggenoot Tadej Pogacar in de Tirreno-Adriatico een rit op zijn naam schreef.

Een ongekende goede dag dus weer voor UAE Team Emirates, waar de 23-jarige McNulty maar al te graag aan meedeed. De Amerikaan kreeg in het begin van de Franse ronde te maken met pech, waardoor hij al op grote achterstand in het klassement stond. Daardoor kreeg de kopgroep wel alle ruimte en daar maakte McNulty op machtige wijze gebruik van. Frank Bonnamour (tweede) en Matteo Jorgenson (derde) werden op bijna twee minuten gereden, terwijl het peloton pas na meer dan vijf minuten over de finishlijn verscheen.

McNulty deed na afloop zijn verhaal op de ploegsite, waarin hij aangaf zich de hele dag al goed te voelen. 'Vandaag verliep alles volgens plan en ik kwam in de ontsnapping terecht. Toen we bij de voorlaatste klim aankwamen, gaf de ploeg me groen licht als ik me goed voelde. Dus ik besloot aan te vallen. Ik ben erg blij met mijn eerste overwinning in een WorldTour-wedstrijd. Zeker na hoe de week begon, met pech en verschillende problemen. Dit is een overwinning die me zeker het moreel geeft om mijn best te blijven doen en om te streven het nog beter te doen.'

McNulty begon zijn seizoen eerder al uitstekend in de Trofeo Calvia, waar hij tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen de overwinning greep. Daarna volgde een vierde en tweede plaats in twee andere Spaanse eendagswedstrijden, terwijl hij op 26 februari zijn tweede overwinning van het seizoen noteerde. In de Faun-Ardèche Classic reed hij de concurrentie ook al op grote achterstand. Dat Pogacar de jonge Amerikaan als knecht mag meenemen naar de Tour de France, lijkt op voorhand al een uitstekende zet van de ploeg.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws