Ondertussen in het peloton | Pogacar duikt opnieuw het veld in, Van Aert en Evenepoel met Kerst op de fiets Wielrennen
Wielrennen

Ondertussen in het peloton | Pogacar duikt opnieuw het veld in, Van Aert en Evenepoel met Kerst op de fiets

Ondertussen in het peloton | Pogacar duikt opnieuw het veld in, Van Aert en Evenepoel met Kerst op de fiets

Dagelijks gebeurt er enorm veel in de wielerwereld en de informatiemachine stopt vrijwel nooit. Maar naast het grote en belangrijkste nieuws, komen er ook veel kleine nieuwtjes, geruchten of feitjes voorbij. Daarvoor heeft In de Leiderstrui ' Ondertussen in het peloton' gemaakt, zodat u ook de kleine nieuwtjes niet mist. Dit vullen we aan met leuke posts van social media. Sommige berichten komen met een flinke korrel zout.

Lees meer Ondertussen in het peloton

Pogacar duikt de cross in

26 december 2022 - Net als vorig jaar gaan we Tadej Pogacar op Tweede Kerstdag zien veldrijden. De tweevoudig Tourwinnaar maakt zijn opwachting in het veld in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Afgelopen seizoen wist de coureur van UAE-Team Emirates - die de cross als eenmalig uitstapje ziet - deze wedstrijd te winnen.

Evenepoel (buiten) en Van Aert (binnen) fietsen door met Kerst

25 december 2022 - Als op en top profs kennen ze bijna geen snipperdagen, Remco Evenepoel en Wout van Aert. De winnaar van de Vuelta fietste op Eerste Kerstdag 102 kilometer in de Belgische regen. 'Dit tel ik als een goede voorbereiding op het weer van de Giro', klonk het op Strava. Van Aert wenste zijn volgers een fijn kerstfeest bij een rit van 45 kilometer op Zwift.

Ondertussen in het peloton | Pogacar duikt opnieuw het veld in, Van Aert en Evenepoel met Kerst op de fiets

Jumbo-Visma doet alvast verkenning Parijs-Roubaix

22 december 2022 - Het plan-voorjaar van Jumbo-Visma wordt donderdagmiddag uit de doeken gedaan op de ploegenpresentatie van de Nederlandse formatie, maar enkele renners gebruikten de dag van woensdag nog om Parijs-Roubaix te verkennen. Wout van Aert trok er samen met Edoardo Affini, Mick van Dijke, Timo Roosen, titelverdediger Dylan van Baarle en ploegleider Maarten Wynants op uit voor een rit van 115 kilometer over de Franse kasseien. 'Een dik apparaat is het', verwijst Van Aert naar zijn Roubaixfiets.

Ondertussen in het peloton | Pogacar duikt opnieuw het veld in, Van Aert en Evenepoel met Kerst op de fiets

Mathieu van der Poel traint op crossfiets in Nederland

21 december 2022 - Na een trainingskamp in Spanje en de Italiaanse cross in Val di Sole is Mathieu van der Poel weer op NederBelgische bodem. De Nederlander werkte woensdagochtend met broer David een crosstraining van bijna 45 kilometer af, grotendeels in de Brabantse Wal tussen Ossendrecht en Kalmthout. Vrijdag werkt VDP weer een wedstrijd af, in Mol. Dat is het begin van een drukke kerstcampagne, lopende tot 8 januari.

Ondertussen in het peloton | Pogacar duikt opnieuw het veld in, Van Aert en Evenepoel met Kerst op de fiets

Jumbo-Visma veilt 'legendarische' koersfietsen

20 december 2022 - Een aantal koersfietsen van Jumbo-Visma zijn geveild. En niet zomaar een paar fietsen. De Nederlandse ploeg noemt het zelf een aantal 'legendary bikes', die in het voorbije jaar een cruciale rol hebben gespeeld in de koersen van Jumbo-Visma. Zo hebben de fietsen van Wout van Aert uit de Tour de France een bedrag van meer de €50.000 opgebracht en die van Tour-winnaar Jonas Vingegaard precies €20.000. De opbrengst van de veiling investeert de ploeg in de ontwikkeling van jonge talenten.

Grote Prijs Tom Dumoulin

20 december 2022 - Tom Dumoulin wordt de naamgever van een nieuwe wielerkoers in Limburg. In juni zal de eerste editie van de Grote Prijs Tom Dumoulin worden verreden, een nieuwe koers voor junioren. Deze wedstrijd zal tegelijkertijd plaatsvinden met een etappe van de ZLM Tour, die ook in Buchten zal finishen.

Pieterse herstelt op snowboard van cross in Val di Sole

(18 december 2022) Als wielrenners gaan snowboarden of skiën tijdens de winter houden hun ploegen hun hart vast of ze geen ernstige blessures oplopen. Veldrijders zitten daarentegen volop in het seizoen en hebben meestal de mogelijkheid niet. Met de sneeuwcross van zaterdag in Val di Sole was er voor Puck Pieterse echter een uitgelezen kans om de dag nadien te snowboarden in de bergen, en niet even maar 52,5 kilometer in totaal over een periode van bijna zes uur! Pieterse noemt het op Strava zelf ‘uitboarden’. Met de techniek van Pieterse – waarmee ze zaterdag de Wereldbeker glansrijk won – zullen haar coaches weinig vrees voor kwetsuren hebben gehad.

Ondertussen in het peloton | Pogacar duikt opnieuw het veld in, Van Aert en Evenepoel met Kerst op de fiets

Pieterse verkent Val di Sole-parcours toch maar niet op een snowboard

16 december 2022 - De gefilmde parcoursverkenningen van Puck Pieterse worden door steeds meer wielervolgers bekeken. Op YouTube uploadt de vrolijke Nederlandse voorafgaand aan elke cross een video waarin zij (doorgaans samen met een vriendin of collega) alvast het rondje eens gaat exploreren. In de video over het besneeuwde rondje in Val di Sole zien we Pieterse eerst in een snowboardpak verschijnen, om vervolgens toch maar te besluiten het allemaal op de crossfiets te verkennen.

16-jarige zoon van Oscar Freire mee op stage met UAE Team Emirates

16 december 2022 - Een opvallende gast op de stage van UAE Team Emirates. Marcos Freire, de 16-jarige zoon van Óscar, heeft zich bij de ploeg van Tadej Pogacar gevoegd in het Spaanse Alicante. Dat is te zien op een Instagram-foto van Joxean Fernandez Matxin, die vanaf dit seizoen de rol van scout gaat vervullen voor de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten. Op het andere deel van de Instagram-post van Matxin zien we een foto van hem met Óscar Freire. Zo vader, zo zoon!

Jan Ullrich en Lance Armstrong op pad in Los Angeles

14 december 2022 - Lance Armstrong en Jan Ullrich zijn weer samen op pad. De Amerikaan en Duitser deelden dinsdag beelden van een trainingsrit in Los Angeles. 'Een zonnige rit met een vriend', laten beide renners van weleer weten. De afgelopen seizoenen waren ze vaker samen op pad, nadat Armstrong Ullrich uit het zwarte gat hielp na zijn loopbaan.

Geraint Thomas showt puinhoop bij kamergenoot

13 december 2022 - Tijdens de trainingskampen slapen de renners vaak met twee op een kamer. Geraint Thomas heeft als roomie Josh Tarling aangewezen gekregen. Maar of Thomas daar blij mee is? Hij laat zijn Twitter-volgers in ieder geval zien hoe zijn nieuwe ploeggenoot bij INEOS Grenadiers zijn koffers heeft gestald.

Van Aert rent negen kilometer met hardloopclubje Jumbo-Visma

13 december 2022 - Dat Wout van Aert van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat bezig is met sporten, is allang geen verrassing meer. Op het eerste trainingskamp van Jumbo-Visma deze winter was de Belg al vroeg uit de veren om negen kilometer te rennen met de 'hardloopclup van Jumbo-Visma', zoals Van Aert het gekscherend brengt op Strava. Tiesj Benoot en Edoardo Affini sloten aan.

Ondertussen in het peloton | Pogacar duikt opnieuw het veld in, Van Aert en Evenepoel met Kerst op de fiets

Valverde met Movistar mee op trainingskamp

12 december 2022 - Alejandro Valverde mag dan inmiddels gestopt zijn met wielrennen, de Spanjaard stopt allerminst met fietsen. De Spanjaard is namelijk 'gewoon' met Movistar mee voor het eerste trainingskamp richting 2023, laat de ploeg op social media weten. Komend seizoen zal Valverde in de grote wedstrijden plaatsnemen in de ploegleiderswagen.

Van Vleuten en Lavreysen genomineerd voor titel Sportvrouw- en man van het jaar

11 december 2022 - Zondag werden de nominaties voor Sportvrouw en Sportman van het jaar bekendgemaakt. Bij de vrouwen is wielrensters Annemiek van Vleuten genomineerd. De wielrenster kende een bijzonder succesvol seizoen met het winnen van de Giro Donne, de eerste editie van de Tour de France Femmes en de Ceratizi Challenge by la Vuelta. Als kerst op de taart werd ze ook nog eens wereldkampioen. In haar categorie neemt ze het op tegen shorttrackster Suzanne Schulting en langebaanschaatser Irene Schouten.

Bij de mannen is baanrenner Harrie Lavreysen genomineerd. Hij werd dit jaar voor de vierde keer wereldkampioen op het onderdeel Sprint. Op de Keirin behaalde hij zijn derde wereldtitel. Voor de titel van Sportman van het jaar neemt hij het op tegen Formule 1 coureur Max Verstappen en langebaanschaatser Thomas Krol. In de categorie Sportploeg van het jaar is verder nog Jumbo-Visma genomineerd. De ploeg won dit jaar met Jonas Vingegaard voor het eerst de Tour de

Van Aert bereidt veldrit in Dublin voor met ... typisch Iers bier

11 dec 2022 - Wout van Aert rijdt zondag de Wereldbeker veldrijden in het Ierse Dublin. Zateragavond plaatse hij een foto op zijn Instagram-verhaal van een Guinness, een typisch bier uit Ierland. Uit zijn volgende foto bleek dat het om een 0,0% biertje gaat. De fans van Van Aert hoeven dus niet te vrezen: de Belg zal gewoon nuchter aan de start van de veldrit staan!

Ondertussen in het peloton | Pogacar duikt opnieuw het veld in, Van Aert en Evenepoel met Kerst op de fiets

Tom Dumoulin probeert nieuwe sport

9 december 2022 - Tom Dumoulin zit niet stil, zoveel mag duidelijk zijn. De Limburger was recent in Nepal voor een mountainbiketocht en is nu nieuwe sporten aan het uitproberen, zo laat hij weten op social media. Dit betreft toerskiën, waarbij je over het algemeen geen gebruik maakt van skiliften.

Nys toont grinta tijdens revalidatie

9 december 2022 - Thibau Nys ondervindt momenteel hinder van problemen aan zijn rug, maar zit allesbehalve bij de pakken neer. De Belg deelt een video op Instagram waarbij hij laat zien hoe hard hij aan het werk is in de sportschool.

Van Aert en Iserbyt dollen met elkaar

8 december 2022 - Op zaterdag 10 december vindt in Helchteren de Trofee Maarten Wynants plaats. Deze juniorencross wordt dit jaar voor de vijftiende keer verreden. Jumbo-Visma-ster Wout van Aert ging het parcours aldaar eens bekijken, getuige zijn ritje op Strava. Wynants is afkomstig uit Helchteren en vervult heden ten dage de functie van ploegleider bij Jumbo-Visma. Tussen de reacties op Van Aerts tochtje, getiteld 'GP Maarten Wynants', zien we een vraag van Eli Iserbyt opduiken. 'Is dat op leeftijd of lengte?', vraagt hij zich met een knipoog af. Het antwoord van Van Aert is kostelijk: 'gij kunt volledig onopvallend aansluiten 😉', waarmee hij vanzelfsprekend refereert aan Iserbyts lengte (1,65 meter).

Ondertussen in het peloton | Pogacar duikt opnieuw het veld in, Van Aert en Evenepoel met Kerst op de fiets

Quintana vraagt zijn vriendin ten huwelijk

6 december 2022 - Nairo Quintana heeft zijn vriendin ten huwelijk gevraagd, getuige een video die gepubliceerd is op Twitter. Op de beelden is ook een dolgelukkige vriendin (Yeimi Herrera) te zien. De 32-jarige Colombiaanse klassementsrenner, wiens sportieve toekomst nog verre van zeker is na het welbekende dopingschandaal, stapt dus binnenkort in het huwelijksbootje.

Fietsvakantie voor Van Vleuten

5 december 2022 - Annemiek van Vleuten vertoeft op dit moment in Kenia voor een trainingskamp. Of mag je het een fietsvakantie noemen? Want de plaatjes die ze op haar Instagram deelt, zijn prachtig. Tijdens haar verblijf in het Afrikaanse land maakt ze ook kennis met het project Bikes4Masai: een goed doel waar ze eerder al geld voor inzamelde.

Kattenkwaad bij AG2R Citroën Team

5 december 2022 - De meeste profrenners bivakkeren in de koude wintermaanden meestal in het zonnige Spanje. Zo ook de ploeg AG2R Citroën Team. En dat komt de sfeer ten goede. Dat blijkt maar weer uit onderstaande video die het Franse team online heeft gezet. Wat de mannen hier aan doen zijn? Leuke beelden levert het in ieder geval op...

Tadej Pogacar wint Criterium Madrid

4 december 2022 - Tadej Pogacar weet maar niet te stoppen met winnen. De renner van UAE Team Emirates wist het criterium in de straten van Madrid naar zijn hand te zetten. Al is het natuurlijk nog maar de vraag hoe serieus de renners deze koers namen...

Yves Lampaert met zoontje in John Deere-tractor

4 december 2022 - Dat Yves Lampaert een groot fan is van tractoren, meer specifiek van het merk John Deere, is inmiddels bekend. Maar de coureur van Quick Step-Alpha Vinyl reed dit keer in een wel hele speciale uitvoering van het tractormerk. Samen met zijn zoontje Aloïs geniet hij namelijk van een ritje in een avonturenpark. Fijne rit Yves!

Quick Step neemt afscheid van Cavendish

4 december 2022 - Quick Step-Alpha Vinyl heeft met een mooie video afscheid genomen van Mark Cavendish. De Brit behaalde in de afgelopen vijf jaar bij de ploeg 59 zeges, waarvan meerdere ritzeges in de Tour de France. In de video komen verschillende overwinningen voorbij, maar wordt vooral stilgestaan bij de momenten dat Cavendish de zeges viert met zijn ploeggenoten en het personeel van de ploeg. De 37-jarige Cavendish werd de voorbije maanden in verband gebracht met B&B Hotels-KTM, maar het voortbestaan van de ploeg is allerminst zeker nadat verschillende sponsoren zich de afgelopen tijd terugtrokken.

'Ramon Sinkeldam met Alpecin-Deceuninck mee op kamp'

1 december 2022 - Als we het doorgaans goed ingevoerde Het Nieuwsblad mogen geloven, trekt Ramon Sinkeldam volgende week met Alpecin-Deceuninck mee op trainingskamp naar Spanje. De Nederlandse sprintaantrekker zou normaal gesproken aan boord stappen van de B&B-ploeg van Jerome Pineau, maar het net rondom deze formatie begint zich almaar meer te sluiten. Sinkeldam zou bij Alpecin-Deceuninck de rol van lead-out voor Jasper Philipsen en Kaden Groves kunnen gaan verzorgen, een rol die hij de afgelopen jaren bij Groupama-FDJ in dienst van Arnaud Démare vertolkte. Maar zover is het nog niet, daar er ook nog altijd witte rook vanuit Frankrijk kan komen.

Evenepoel verkent Giro-etappe rondom Napels

1 december 2022 - Remco Evenepoel heeft woensdag dan eindelijk officieel bekendgemaakt dat hij zichzelf komend jaar op de Giro d'Italia zal gaan richten. De Belg deed dit vanuit Italië, waar hij direct de zesde etappe van de Giro van komend seizoen verkende. Geen superzware rit op papier, maar met twee beklimmingen in het midden van de rit wel een potentiële guerrilarit. Voor verrassingen lijkt de wereldkampioen in de regio van Napels niet meer te staan, gezien zijn 98 kilometer durende verkenning.

Ondertussen in het peloton | Pogacar duikt opnieuw het veld in, Van Aert en Evenepoel met Kerst op de fiets

El Día Menos Pensado krijgt vierde seizoen

29 november 2022 - De serie over de Spaanse wielerformatie Movistar, El Día Menos Pensado, krijgt een vierde seizoen. Dat liet producent Télefonica weten via Twitter. Eerder dit jaar kwam het derde seizoen uit op Netflix. Het vierde deel van de serie zal terugblikken op het jaar 2022. Het voorbije seizoen was een enerverende voor Movistar. Zo zag de ploeg boegbeeld Alejandro Valverde afscheid nemen, kende het vele successen met Annemiek van Vleuten en zag het Enric Mas na een mislukte Tour revanche nemen met een sterke Vuelta. Wanneer het seizoen beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Kwiatkowski tennist met landgenote Swiatek

29 november 2022 - Michal Kwiatkowski is één van de grootste sporters van zijn thuisland Polen, al hebben voetballer Robert Lewandowski en tennisster Iga Swiatek op papier een streepje voor. Met die laatste, nummer één van de mondiale ranking, werkte de in Monaco wonende coureur van INEOS Grenadiers dit weekend een tennistraining af.

Richard Carapaz rijdt op kinderfiets berg op

28 november 2022 - Het zal een apart gezicht zijn geweest. Tijdens de Clásica Dorada in Ecuador fietst Richard Carapaz, organisator van deze wedstrijd, langs het publiek. Dat is nog niet zo vreemd, maar de fiets waarop de coureur rijdt, zet men wel aan het denken. Bekijk de beelden hier.

Ondertussen in het peloton | Pogacar duikt opnieuw het veld in, Van Aert en Evenepoel met Kerst op de fiets

Wout van Aert traint in shirt Rode Duivels

28 november 2022 - Wout van Aert is niet alleen bezig met de veldritten die deze maand op zijn programma staan. De Jumbo-Visma-coureur is ook met zijn gedachten bij het nationale elftal van België, gezien zijn tenue die hij draagt tijdens een krachttraining. De Rode Duivels, zoals het nationale team ook wel heet, spelen donderdag hun laatste poulewedstrijd van het WK.

Voetbalcoach Luis Enrique is groot wielerfan

26 november 2022 - Luis Enrique, bondscoach van het Spaans voetbalelftal, heeft zich op een persconferentie uitgelaten over een andere grote passie van hem: de wielersport. Op het Spaanse Marca valt te lezen dat Ivan Garcia Cortina zijn favoriete wielrenner is. Bovendien is hij lovend over de jonkies binnen het wielerpeloton, die heden ten dage de dienst uitmaken. 'Remco Evenepoel en Mathieu van der Poel zijn puur spektakel en Wout van Aert is een fenomeen', aldus de trainer. 'Ik hou van wielrennen. Zelf heb ik afgelopen vrijdag nog 80 kilometer afgelegd op de fiets.'

Evenepoel geniet in Spaanse bergen

26 november 2022 - Remco Evenepoel is recent naar Spanje verhuisd en die stap kan hem tot dusverre bekoren. De Belg deelt zaterdag een foto van zichzelf op de fiets op Twitter. 'Genieten van de regenboogtrui in de Spaanse bergen', luidt het bijschrift.

Bauke Mollema viert 36e verjaardag

26 november 2022 - Er is er één jarig, hoera, hoera. Bauke Mollema wordt er deze zaterdag 36 jaar oud. De Nederlands kampioen tijdrijden is in ieder geval de komende vier jaar nog in het profpeloton te zien, daar hij zijn contract bij Trek-Segafredo tot 2026 verlengde.

Tom Dumoulin deelt opnieuw prachtige plaatjes uit Nepal

25 november 2022 - Tom Dumoulin en co zijn weer thuis na hun mountainbike-avontuur in Nepal. Op Instagram deelt de ex-wielrenner prachtige foto's van zijn verblijf in de Himalaya, waar hij samen met onder meer Bram Tankink op avontuur ging. 'Het was een geweldig inspirerend avontuur met mooie mensen', luidt het bijschrift.

Annemiek van Vleuten opent in Vleuten het 'Annemiek van Vleutenpad'

22 november 2022 - Annemiek van Vleuten heeft haar eigen fietspad geopend. Na de gouden medaille op de Olympische Spelen in de tijdrit, kwam de gemeente Utrecht met het idee om een fietspad te vernoemen naar Van Vleuten, in het dorp Vleuten, de geboorteplaats van de Wereldkampioene.

All Blacks trainen samen met Tudor Pro Cycling Team van Fabian Cancellara

22 november 2022 - Afgelopen weekend namen de legendarische rugbyers van Nieuw-Zeeland al de tijd om Merijn Zeeman en Richard Plugge te ontmoeten, enkele dagen later sprongen ze zelf op de fiets. Tudor - zowel sponsor van de All Blacks als het wielerteam van Fabian Cancellara - bracht de twee ploegen bij elkaar en liet ze in Geneve zowel fietsen als rugbyen. En dat leverde leuke beelden op via de Instagram van de sponsor.

Fabian Cancellara met Beauden Barrett, sterspeler van de All Blacks
Fabian Cancellara met Beauden Barrett, sterspeler van de All Blacks

Adembenemende beelden van Tom Dumoulin in Nepal

21 november 2022 - Tom Dumoulin heeft op Instagram een serie mooie foto's gedeeld van zijn mountainbike-reis in Nepal. De Limburger deed daar met onder meer Bram Tankink een prachtige tocht door de Himalaya, waar hij het volgens De Tank af en toe knap lastig had op hoogte.

Pidcock in zijn beste Nederlands: 'Ik ben een stomme ezel'

19 november 2022 - Tom Pidcock heeft recent een huis gekocht in België en leert ook zijn eerste woordjes Nederlands. Voor de start van de cross in Merksplas stond hij Renaat Schotte te woord, tot hij plots 'ik ben een stomme ezel' uitsprak in het Nederlands.

'Shirt uit en zwaaien' bij Zesdaagse van Gent

18 november 2022 - De Zesdaagse van Gent staat bekend als een groot feest en dat is in 2022 niet anders. Donderdag zagen we de aanwezige renners rondfietsen op de tonen van het feestlied 'Shirt uit en zwaaien', wat mooie beelden opleverde.

Oude video Pogacar duikt op

18 november 2022 - Velon heeft op Twitter een oude video van Tadej Pogacar geplaatst, met uitspraken van de Sloveen in 2019. Toen vertelde hij dat hij 'een defensieve renner' was, wat in zijn vier jaar als prof totaal niet is gebleken. Om de video compleet te maken zijn er heel wat aanvallende moves van Pogacar in gemonteerd. 'Geloof nooit een woord van wat Tadej Pogacar zegt', is het ludieke bijschrift.

Roglic steelt show op Sloveens gala 

17 november 2022 - Primoz Roglic heeft op een gala in Slovenië de show gestolen. De renner van Jumbo-Visma verscheen in een nieuwe look, die wel wat weg heeft van de Britse serie Peaky Blinders, op de rode loper. Met bijpassende snor en opscheer-kapsel, wat ons wel een beetje deed denken aan ex-ploegmaat Victor Campenaerts.

Van Aert presenteert fiets, maar moet bomen ontwijken

15 november 2022 - Als het goed is zien we Wout van Aert eind deze maand in het veld en daar hoort natuurlijk een nieuwe crossfiets bij. Op Instagram showt de Belg zijn nieuwe Cervelo R5-CX, maar hij moest er nog wel even aan wennen. Zijn Strava-bijschrift luidt namelijk 'Bomen ontwijken', na een training in Lichtaart.

Ondertussen in het peloton | Pogacar duikt opnieuw het veld in, Van Aert en Evenepoel met Kerst op de fiets

Danny van Poppel gaat trouwen

15 november 2022 - Heuglijk nieuws voor Danny van Poppel. De rappe Nederlander van BORA-hansgrohe stapt binnenkort in het huwelijksbootje met zijn vriendin Stephane Kox, zo maken de twee bekend op social media. Kox is zelf ook geen onbekende, daar ze pit reporter in de Formule 1 is namens ViaPlay. Tussen het vele reizen door bezoekt ze ook nogal eens een wedstrijd van Van Poppel. Zo was ze aanwezig bij het EK in München, waar de Nederlandse ploeg succesvol was met Fabio Jakobsen.

Jakobsen wint mountainbikekoers op Curacao

15 november 2022 - Enkele jaren geleden trok het voltallige peloton nog jaarlijks naar Curacao voor de Amstel Curacao Race, tegenwoordig is het vooral een vakantie-eiland voor wielrenners. Fabio Jakobsen is er momenteel nadat hij recent trouwde, maar kon het niet laten om ook nog even op de fiets te springen. En met succes, daar de sprinter de Coral Estate-mountainbikewedstrijd direct wist te winnen op het eiland.

Intermarché-Wanty-Gobert gaat op komische wijze om met situatie rondom Ronaldo

14 november 2022 - Het nieuws rondom voetballer Cristiano Ronaldo was enorm trending. De Portugees was woest in een veelbesproken interview, waarin hij met name uithaalde naar zijn werkgever Manchester United en diens hoofdtrainer Erik ten Hag. De mogelijkheid dat Ronaldo niet meer voor de club zal uitkomen, hangt continu in de lucht. Wielerploeg Intermarché-Wanty-Gobert speelde geestig in op de situatie rondom de voetballer. De ploeg slingerde via Twitter namelijk de wereld in dat de furieuze aanvaller zich bij de Belgische wielerploeg had aangesloten. Ook het bijschrift getuigt van humor binnen de ploeg van Hilaire van der Schueren.

Vrouw Roglic maakt op ludieke wijze zwangerschap bekend

12 november 2022 - Primoz Roglic maakte vrijdag bekend dat hij nog één maand niet kan fietsen, maar vanuit zijn entourage kwam er wel heugelijk nieuws. Vrouw Lora maakte namelijk deze week bekend dat ze zwanger is van een tweede kindje. Dat deed ze op ludieke wijze. 'Ik heb iets laten vallen en maak me zorgen, want ik kan het gewoon niet oprapen', is de caption bij haar post met een zwangere buik.

Thibau Nys is jarig

12 november 2022 - Was het vrijdag nog Tom Dumoulin die zijn verjaardag vierde, zaterdag is Thibau Nys de gelukkige. De Belg kan het eens goed vieren, daar er deze zaterdag geen cross gepland staat. Nys is twintig jaar geworden. 'Trots dat ik al 20 jaar je papa mag zijn', laat vader Sven weten.

Tom Dumoulin viert 32e verjaardag

11 november 2022 - Als Limburger is 11de van de 11de één van de mooiste dagen van het jaar en dat zal voor Tom Dumoulin niet anders zijn. Die datum staat namelijk symbool voor het begin van het carnavalsseizoen, maar Dumoulin is ook nog eens jarig. De recent gestopte coureur viert vrijdag zijn 32e verjaardag en zal misschien wel even Maastricht induiken voor het carnavalsfestijn. Proficiat, Tom!

Evenepoel en Van der Poel fietsen samen

9 november 2022 - Een onderonsje tussen de sterren, dinsdag in Calpe. Remco Evenepoel en Mathieu van der Poel werkten in Spanje samen een forse training af, waar uiteraard beelden van werden gedeeld op Strava. 'Geen woorden nodig wanneer je ook een foto hebt', luidde het bijschrift van Evenepoel bij zijn 108 kilometer lange rit. VDP deed er zelfs 151, waarmee zijn koffie en taartje meer dan verdiend waren.

Colbrelli laat 'dromen' op zijn arm zetten

8 november 2022 - Sonny Colbrelli is op een speciale manier omgegaan met het plotse einde van zijn professionele wielercarrière. De Italiaan kondigde recent aan dat hij door hartproblemen niet meer kan fietsen op het hoogste niveau. Bij de tattoo-shop liet hij een indrukwekkend exemplaar zetten, om nooit te vergeten wat hij heeft bereikt.

Op de tattoo is de kassei te zien die hij in 2021 won in Parijs-Roubaix. Het betekende zijn grootste zege uit zijn loopbaan en daar is Colbrelli duidelijk trots op. Onder de kassei werd een prachtige afbeelding geplaatst van de inmiddels oud-renner met zijn twee kinderen: één op de schouders en één aan zijn linkerhand. In de rechterhand duwt de virtuele Colbrelli veelzeggend een racefiets voort.

'Everything means that all the dreams are made to be realised', zo luidt de duiding.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws