Opgave-golf houdt aan in Parijs-Nice, Carapaz, Bouhanni en Padun stoppen ermee in Tirreno Wielrennen
Wielrennen

Opgave-golf houdt aan in Parijs-Nice, Carapaz, Bouhanni en Padun stoppen ermee in Tirreno

Opgave-golf houdt aan in Parijs-Nice, Carapaz, Bouhanni en Padun stoppen ermee in Tirreno

Na de achttien opgaves voor de start van de vijfde etappe in Parijs-Nice, konden er ook voor de start van de zesde rit weer wat namen worden doorgestreept. Daar kwamen er tijdens de rit nog een paar bij. Ook in de Tirreno-Adriatico vielen opgaves te noteren.

De grootste naam van de zes DNS-ers in Parijs-Nice was Jasper Philipsen. De sprinter van Alpecin-Fenix was in de UAE Tour nog zo op dreef, maar kwam in Parijs-Nice niet verder dan een vierde plaats in de derde etappe. Via social media laat de Belg weten dat hij net als veel ploeggenoten ziek is geworden. 'En ik ben eerder deze week gevallen, dus laten we het lichaam de tijd geven om te herstellen. Ik focus me op de volgende doelen.'

Naast Philipsen ging er een kruis over de namen van Dmitriy Gruzdev van Astana Qazaqstan Team (ziek), Simon Geschke van Cofidis (ziek), Markus Hoelgaard van Trek-Segafredo (vermoeidheid), Baptiste Planckaert van Intermarché-Wanty-Gobert en Luke Durbridge van BikeExchange-Jayco. Al vroeg in de etappe hield ook Fabio Jakobsen het voor gezien. Volgens zijn ploeg was hij vermoeid. Ook Jordi Warlop (B&B Hotels), Rubén Fernández (Cofidis), Aimé De Gendt (Intermarché) en Jan Polanc (UAE) gaven op. Er blijven door de nieuwe opgaves slechts 110 renners in koers. We begonnen de wedstrijd afgelopen zondag met 154 deelnemers.

Carapaz, Bouhanni en Padun stoppen in Tirreno-Adriatico

Ook in de Tirreno werden er namen doorgestreept. Nacer Bouhanni had lichte verhoging en werd daarom door Arkéa-Samsic uit de wedstrijd gehaald. Richard Carapaz kampt met maagklachten en kon zodoende niet verder namens INEOS Grenadiers. In de wedstrijd kregen we plots bericht van de opgave van Mark Padun. De man in vorm bij EF Education-EasyPost kneep in de remmen. Rüdiger Selig (Lotto Soudal) en Simone Consonni (Cofidis) haalden de finish ook al niet.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws