Sterke stier De Lie neemt ook in Tour of Leuven concurrentie op de horens Wielrennen
Wielrennen

Sterke stier De Lie neemt ook in Tour of Leuven concurrentie op de horens

Sterke stier De Lie neemt ook in Tour of Leuven concurrentie op de horens

Arnaud De Lie heeft de Belgische eendagskoers - met Engelse naam - Tour of Leuven weten te winnen. De kopman van Lotto-Dstny verloor met zijn ploeg geen moment de controle en rondde het uiteindelijk af met een machtige spurt.

De Tour of Leuven - Memorial Jef Scherens is een 1.1-eendagswedstrijd die wordt verreden in en rondom Leuven. De Belgische koers heette vroeger GP Jef Scherens, maar werd vorig jaar omgedoopt. Met de naamswijziging werd vorig jaar ook voor het eerst in lange tijd het parcours gewijzigd. In plaats van enkel rondjes in en rond Leuven, werd er eerst een lus van 115 kilometer gereden door onder meer Overijse, om dan zes plaatselijke rondes te rijden.

Onder meer de Keizersberg, Wijnpersstraat en Sint-Antoniusberg werden - net zoals op het WK in 2021 - opgenomen in het parcours. Ook dit jaar stond er weer schoon volk op de startlijst, waarbij vooral man-in-vorm De Lie, titelverdediger Victor Campenaerts, Giacomo Nizzolo, beloftenwereldkampioen Axel Laurance en topsprinter Gerben Thijssen in het oog sprongen. Het was tevens uitkijken naar Arnaud Démare, die zijn eerste koers in het tricot van Arkéa Samsic zou afwerken.

Al vroeg in de wedstrijd kozen vijf renners het hazenpad. Dat waren Pim Ronhaar (Baloise Trek Lions), Gage Hecht (Human Powered Health), Pepijn Reinderink (Soudal Quick-Step Development Team), Jason Tesson (TotalEnergies) en Abram Stockman (TDT-Unibet). Het kwintet probeerde zich kranig te weren, maar was op 68 kilometer van de finish toch als een vogel voor de kat. Aangezien het nog meer dan een uur koers was, was het wachten op nieuwe aanvallen vanuit het peloton.

Campenaerts en Lotto-Dstny zeer actief in voorfinale

Op zo'n vijftig kilometer van de meet begon het hele spel opnieuw, met jongens als Stan Van Tricht (Soudal Quick-Step) in de vuurlinie. Dit was het startsignaal voor een chaotische situatie, waarin we ook Campenaerts (Lotto-Dstny) en Laurance (Alpecin-Deceuninck) actief bezig zagen. Deze categorie renners kon in eerste instantie echter ook geen doorbraak forceren, met de nadruk op leek...

Lotto-Dstny zou dan maar de kaart-De Lie te trekken en het tempo in de grote groep op te voeren, alhoewel Campenaerts besloot het toch nog een keer besloot te proberen. Een slimme move, want op een daaropvolgend heuveltje vond ook De Lie met ploegmaat Arjen Livyns zijn weg naar voren en kon Campenaerts zijn tijdrijderskwaliteiten aanspreken om de groep van voren draaiende te houden. Jordy Bouts (TDT-Unibet) en Axel Zingle (Cofidis) schoven ook aandachtig mee met de eerder genoemde namen.

Van Tricht gooide zijn kaarten op de Wijnpersstraat op tafel, maar werd geschaduwd door De Lie en Campenaerts. Livyns moest als derde Lotto-Dstny-man wel overboord, maar het peloton reed ondertussen al op meer dan halve minuut. Dit was het sein voor Zingle om zijn move te doen, maar De Lie leek heer en meester te zijn in Leuven.

Bouts probeerde het nog op anderhalve kilometer van de meet, maar het was Campenaerts die met een uiterste inspanning zijn kopman terugbracht. Laurance zette zich in het spoor van De Lie, maar die rondde het na een lange spurt van Van Tricht vakkundig af met een machtige remonte.

Uitslag Tour of Leuven 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws