Van der Poel voelt zich niet goed en relativeert favorietenstatus in rit tien: 'Heel slechte nacht gehad' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel voelt zich niet goed en relativeert favorietenstatus in rit tien: 'Heel slechte nacht gehad'

Van der Poel voelt zich niet goed en relativeert favorietenstatus in rit tien: 'Heel slechte nacht gehad'

De tiende rit in de Tour de France is er eentje die bij uitstek gemaakt lijkt voor de vluchters. Ook sterkhouders als Wout van Aert (Jumbo-Visma) en Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) zouden zich wel eens met zo'n vlucht kunnen bemoeien. De verschillende potentiële protagonisten in de etappe tussen Vulcania en Issoire kwamen voorafgaand aan de rit aan het woord!

Van der Poel is verkouden en heeft een slechte nacht achter de rug

'De ritten van vandaag en donderdag zien er op papier oké uit, al is het altijd moeilijk om in te schatten of het een vlucht wordt of toch een uitgedund peloton', stelde Van der Poel tegenover de camera's van Sporza. De winnaar van Parijs-Roubaix vertelt tegen Het Laatste Nieuws dat hij zich niet echt goed voelt. 'Ik heb een heel slechte nacht gehad en voel me niet echt goed', doet hij de hoop van menig Nederlands (en buitenlands) wielerliefhebber dalen.

Van Aert krijgt de vrijheid van zijn ploeg

Van der Poels aartsrivaal Van Aert blikte eveneens voor de draaiende HLN-camera's vooruit op hetgeen er komen gaat. 'Het is een zware, maar mooie rit. 'Het wordt wellicht een kans voor de vlucht, dus het zou leuk zijn om mee te zijn. Ik krijg de vrijheid van de ploeg, maar daarmee geraak je nog niet vanzelf voorop. Ik ben realistisch: ik kijk ernaar uit, maar het zal niet gemakkelijk zijn', blijft hij ietwat voorzichtig.

Van Gils ziet kansen

Ook Maxim Van Gils, de Lotto-Dstny-renner die in het begin van de Tour hard tegen het asfalt ging, zou op dag tien een parcours naar zijn hart moeten vinden. Tegenover Het Laatste Nieuws stelt de 23-jarige Kempenaar dat hij in ieder geval (met een knipoog) dat hij zonder Van Aert naar de finish in Issoire wil rijden. 'Mijn blessures genezen goed, ik heb geen pleisters meer en dat is toch een stuk aangenamer, want die irriteren altijd wat. Vandaag is een parcours dat mij ligt, maar er zullen veel renners mee willen zijn. Het wordt een lang gevecht', vertelt hij ook nog over de etappe.

Alaphilippe is 'klaar om te vechten'

Julian Alaphilippe kreeg een plaatsje in het onverdienstelijke rijtje met 'grootste Tour de France-flops in week één'. Normaal gesproken zou de tweevoudig wereldkampioen de topfavoriet bij uitstek zijn in een rit als deze, maar - gezien zijn huidige vorm - dient die uitspraak met enige nuance gedaan te worden. 'Het is een magnifiek parcours. Een lastige etappe wel, die nog zwaarder wordt door de hitte. Ik ben klaar om een hele dag te vechten. Ik ben nog altijd erg gemotiveerd. Hopelijk heb ik de benen om mee vooraan te zitten', aldus 'Loulou' tegen Sporza.

Stuyven hoopt niet te veel cartouches te verschieten in lastige openingsfase

Van Jasper Stuyven hebben we deze Tour de France nog niet al te veel gezien, terwijl hij voorafgaand aan de 110e editie van 'La Grande Boucle' wel aangaf dat hij grootse plannen had. Op dag tien dan maar voor eigen succes gaan? 'Gisteren hebben we de start verkend en die is toch pittig. Het zal op het randje zijn. Ik schat dat het een dikke 10 minuten klimmen is. Ik zal niet veel cartouches op overschot hebben dan', houdt hij toch een stevige slag om de arm.

Mohoric spreekt van de voor hem persoonlijk allerbelangrijks

Matej Mohoric (Bahrain Victorious) is ook zo'n coureur die qua karakteristieken perfect past bij de etappe van dinsdag 11 juli. In gesprek met de NOS geeft de waaghals dan ook aan dat hij zijn zinnen heeft gezet op de 167 kilometer lange kruistocht. 'Ik kijk al sinds het begin van de Tour uit naar deze rit', steekt hij enthousiast van wal. 'Vandaag is de grote dag. Hopelijk kan ik meeschuiven in de vlucht van de dag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws