Pidcock openbaart cross-programma: Drukke Kerstperiode, stage INEOS en voorlopig geen WK Veldrijden
Veldrijden

Pidcock openbaart cross-programma: Drukke Kerstperiode, stage INEOS en voorlopig geen WK

Pidcock openbaart cross-programma: Drukke Kerstperiode, stage INEOS en voorlopig geen WK

Tom Pidcock heeft dan eindelijk het achterste van zijn tong laten zien. De Britse wereldkampioen veldrijden begon als eerste van 'de grote drie' aan het cross-seizoen, maar deed dat de eerste weken van cross tot cross. Het Nieuwsblad heeft nu (eindelijk) zijn programma voor de langere termijn op papier.

Pidcock begon er dit veldritseizoen aan op 19 november in Merksplas en reed vervolgens Overijse, Kortrijk, Hulst, Boom en Antwerpen. In Merksplas was hij nog wat roestig en werd hij zevende, maar in Kortrijk en Boom won hij overtuigend. Er had misschien nog wel meer in het vat gezeten, ware het niet dat Pidcock al veel tegenkwam. In Overijse (tweede) miste hij zijn start en viel hij in de laatste ronde, in Hulst (DNF) brak zijn achterwiel en gaf hij op en afgelopen zondag in Antwerpen (achtste) miste Pidcock volledig zijn start en was het in het vele zand onmogelijk om terug te keren.

De komende weken blijven we Pidcock terugzien in het veld. De renner van INEOS Grenadiers neemt na de wereldbekerwedstrijd in Dublin een week vrijaf, om vervolgens terug te keren in Mol op 23 december. Vervolgens komt hij tijdens de Kerstperiode in actie in Gavere, Heusden-Zolder, Diegem en Loenhout. Op Nieuwjaarsdag is hij ook van de partij in Baal. Na de cross in Herentals op 3 januari volgt een ploegstage met INEOS.

Daarna is het de vraag of we Pidcock nog terugzien in het veld. Hij liet bij de start van het veldritseizoen al weten dat zijn focus volledig gericht is op de klassiekers op de weg en dat het WK in Hoogerheide in februari daar misschien wel niet bij past. Pidcock staat nog wel gepland voor de cross in Benidorm op 22 januari, maar dat is niet zo gek, daar die veldrit perfect te combineren is met zijn trainingen op de weg in Zuid-oost Spanje.

Programma en uitslagen veldrijden Tom Pidcock

19-11: Merksplas (zevende)
20-11: Overijse (tweede)
26-11: Kortrijk (WINST)
27-11: Hulst (dnf)

03-12: Boom (WINST)
04-12: Antwerpen (achtste)
11- 12: Dublin
23-12: Mol
26-12: Gavere
27-12: Heusden-Zolder
28-12: Diegem
30-12: Loenhout

01-01: Baal
03-01: Herentals
22-01: Benidorm


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws