Favorieten etappe 2 Ronde van Romandië | Aankomst bergop: Ayuso, Vlasov, Bernal en Yates kunnen zich melden! Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 2 Ronde van Romandië | Aankomst bergop: Ayuso, Vlasov, Bernal en Yates kunnen zich melden!

Favorieten etappe 2 Ronde van Romandië | Aankomst bergop: Ayuso, Vlasov, Bernal en Yates kunnen zich melden!

Na de ultrakorte tijdrit en de listige eerste rit in lijn volgt op donderdag een ware aankomst bergop in de Ronde van Romandië. De beproeving is niet de aller zwaarste, maar de klassementsmannen zullen hier toch wel de strijd met elkaar aangaan! In de Leiderstrui blikt vooruit!

Parcours etappe 2 Ronde van Romandië 2024

Favorieten etappe 2 Ronde van Romandië | Aankomst bergop: Ayuso, Vlasov, Bernal en Yates kunnen zich melden!

Een aankomst bergop dus. Wie het etappeprofiel van de tweede rit in lijk bekijkt, kan er echter ook niet omheen dat de etappe niet superlastig is. Onderweg ligt wel de onregelmatige klim naar Les Mosses, deze is met zijn vier procent gemiddelde stijging toch ook geen monsterhorde. De slotklim naar Les Marécottes is een dikke zeven kilometer lang en kent een gemiddelde stijging van iets meer dan zeven procent. Geen monsterrit dus.

Maar de kansen voor de klimmers in Romandië zijn schaars, alleen op zaterdag wacht nog een vergelijkbare bergetappe. En dus zullen de klassementsmannen - zeker de klimmers met de mindere tijdritcapaciteiten - deze kans aangrijpen om eens aan de boom te schudden. Verwacht geen enorme verschillen, maar wel zeker een strijd tussen gevestigde namen!

Beklimmingen
Na 115,2 km: Les Mosses (12,8 km aan 4.2%)
Na 172 km: Salvan Les Marécottes (7,8 km aan 7.4%)

Tijden
Start: 13.00 uur
Finish: ongeveer 17.15 uur

Weer etappe 2 Ronde van Romandië 2024

Het is net als woensdag en net als vaker de afgelopen weken, behoorlijk fris in de Alpen. De temperatuur schommelt rond een graad of acht. Wel krijgen de renners een zonnetje op hun dak. Geen ideaal koersweer, maar ook geen extreem barre omstandigheden.

Favorieten etappe 2 Ronde van Romandië

Ondanks dat de 'aliens' er in Romandië niet bij zijn, is vrijwel de gehele klimmerssubtop aanwezig in Zwitserland. Het wemelt van de klassementsrenners in de zesdaagse en die zullen er donderdag een klap op willen geven. Juan Ayuso verdient de eerste vermelding. De Spanjaard rijdt een prima voorjaar en is in vorm. Bovendien zal zijn ploeg UAE Team Emirates, met ook Adam Yates aan boord, een rol spelen in de finale.

Aleksandr Vlasov is op papier misschien wel zijn grootste uitdager. Vlasov won in maart nog bergop in de sterk bezette Parijs-Nice. Egan Bernal toonde zich ook in de rittenkoersen. De Colombiaan reed korte klassementen in Catalonië en Parijs-Nice en zal in Romandië verder willen werken aan zijn conditie. Hetzelfde geldt voor Lenny Martinez. Wat kan hij na zijn al lange voorjaar? Ook dat is een kwestie om naar uit te kijken.

Favorieten etappe 2 Ronde van Romandië | Aankomst bergop: Ayuso, Vlasov, Bernal en Yates kunnen zich melden!
Heeft Aleksandr Vlasov zijn Parijs-Nice-benen mee naar Zwitserland genomen?

Komen we bij een rijtje klimmers aan die zich nog niet in hun supervorm toonden dit voorjaar. David Gaudu won onlangs dan wel een Franse eendagskoers, tegen de grote mannen boekte hij nog geen resultaten. Desondanks moet hij donderdag ver kunnen komen. Hetzelfde geldt voor Damiano Caruso en Richard Carapaz. Tao Geoghegan Hart schaaft rustig verder richting zijn Tourvorm en zal ook zijn benen willen strekken op weg naar Salvan.

Simon Yates keerde in Luik-Bastenaken-Luik terug in competitie, evenals Jai Hindley. Ook zij behoren tot de klimmerstop in Zwitserland. Verder is het uitkijken naar de talenten als Carlos Rodriguez, Thymen Arensman en Johannes Staune-Mittet. Andere gevaarlijke outsiders, wellicht vanuit een vlucht: Giulio Ciccone, Ilan Van Wilder, Alexey Lutsenko en good old Rigoberto Uran.

Wie zijn volgens In de Leiderstrui de favorieten voor de tweede etappe van de Ronde van Romandië?

Topfavorieten: Juan Ayuso (UAE Team Emirates), Aleksandr Vlasov (BORA-hansgrohe)
Outsiders: Adam Yates (UAE Team Emirates), Egan Bernal (INEOS Grenadiers), Lenny Martinez (Groupama-FDJ), Richard Carapaz (EF Education-EasyPost), Alexey Lutsenko (Astana Qazaqstan)
Long shots: Johannes Staune-Mittet (Visma | Lease a Bike), Thymen Arensman en Carlos Rodriguez (INEOS Grenadiers), Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step), Jai Hindley (BORA-hansgrohe), Giulio Ciccone en Tao Geoghegan Hart (Lidl-Trek), David Gaudu (Groupama-FDJ), Damiano Caruso (Bahrain Victorious), Simon Yates (Jayco-AlUla)

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news