Favorieten etappe 5 Baloise Belgium Tour 2022 | Koninklijke spurt op de slotdag Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 5 Baloise Belgium Tour 2022 | Koninklijke spurt op de slotdag

Favorieten etappe 5 Baloise Belgium Tour 2022 | Koninklijke spurt op de slotdag

Na vier spectaculaire dagen wordt de Baloise Belgium Tour zondag afgesloten met een vlakke rit naar Beringen. De spurtbommen kunnen hier nog één keer hun kruid verschieten, alvorens de renners huiswaarts keren. In de Leiderstrui bekeek de rit.

Parcours etappe 5 Baloise Belgium Tour 2022

Favorieten etappe 5 Baloise Belgium Tour 2022 | Koninklijke spurt op de slotdag

Starten doen de renners iets na het middaguur in Gingelom, om in 111 kilometer koers te zetten richting (opnieuw) een lokaal circuit in deze Baloise Belgium Tour. Ditmaal in Beringen, waar de etappe dan ook zal eindigen na 182 kilometer wedstrijd.

Er zitten wel wat obstakels in de plaatselijke ronde, maar naar verwachting zal het gewoon sprinten worden in Beringen, waar een laatste rechte lijn van achthonderd meter klaarligt voor de aanwezige spurters. Kunnen zij meer wensen?

Start: 12.45 uur
Finish: 16.55 uur

Weer etappe 5 Baloise Belgium Tour 2022

Na enkele hete dagen is het zondag een stuk frisser in België. Rond de start wordt er zelfs wat neerslag verwacht, maar aan de aankomst in Beringen is het naar verwachting 21 graden Celsius en droog.

Favorieten etappe 5 Baloise Belgium Tour 2022

In de eerste sprintrit in Knokke-Heist kwam Fabio Jakobsen maar deels aan sprinten toe. De Nederlander wilde zichzelf lanceren, maar moest de laatste honderden meters afwerken op een leegloper en dan is winnen een moeilijk gegeven. Zondag zal de Nederlander van Quick Step-Alpha Vinyl mikken op revanche in de laatste kans van deze Baloise Belgium Tour.

Jasper Philipsen won in de kuststad op dag twee, waardoor hij een stuk relaxter naar deze rit kan toeleven. De Belg heeft daarnaast een nieuw tweejarig contract bij Alpecin-Fenix op zak, waar een nieuwe ritzege in deze ronde nog een extra bevestiging voor zou zijn.

Iemand die er ook nog niet aan te pas kwam tot dusver is Sam Bennett (BORA-hansgrohe). De Ier schreeuwde in de tweede rit lead-out Danny van Poppel toe dat hij zijn eigen sprint moest rijden, wat toch niet echt een goed teken is richting de Tour de France. Of kan Bennett hier het tij keren?

Favorieten etappe 5 Baloise Belgium Tour 2022 | Koninklijke spurt op de slotdag
Sam Bennett

Arnaud De Lie wordt de nieuwe Tom Boonen genoemd, maar heeft dat hier nog niet kunnen laten zien. Geen schande, aangezien de Belg nog altijd pas twintig jaar oud is en dus nog alle tijd van de wereld heeft. Een ritzege op de slotdag zou desondanks een mooie opsteker zijn.

Mads Pedersen is de meest constante factor in deze Baloise Belgium Tour, maar komt op pure snelheid waarschijnlijk tekort voor de dagzege. Alberto Dainese (DSM) heeft dan wel de pace, maar ontbeert een sterke lead-out. Andere outsiders zijn Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty-Gobert), Hugo Hofstetter (Arkéa-Samsic) en Sasha Weemaes (SportVlaanderen-Baloise).

Favorieten lezers etappe 5 Baloise Belgium Tour 2022

Poll

Wie wint etappe 5 in de Baloise Belgium Tour?

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws