Viviani looft Jakobsen en Kooij en komt alvast met verrassende tip voor Milaan-Sanremo Wielrennen
Wielrennen

Viviani looft Jakobsen en Kooij en komt alvast met verrassende tip voor Milaan-Sanremo

Viviani looft Jakobsen en Kooij en komt alvast met verrassende tip voor Milaan-Sanremo

Elia Viviani heeft zich in een interview met de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport lovend uitgelaten over enkele Nederlandse en Belgische sprinters. De 33-jarige Italiaan van INEOS Grenadiers beseft tegelijkertijd dat deze jongere generatie hem wel eens dwars kan gaan zitten.

Grote overwinningen boekte de rappe man de laatste jaren al niet meer. Zijn laatste WorldTour-overwinning dateert inmiddels van 2019 en dat komt mede door een nieuwe generatie sprinters. Zodoende vroeg La Gazzetta Viviani wie volgens hem de beste sprinters van het moment zijn, waarop hij enkele renners uit de Benelux benoemde.

'Fabio Jakobsen is de krachtigste. Hij is onverslaanbaar in een vlakke sprint', stelde Viviani over zijn ex-ploeggenoot bij Quick Step. 'Daarnaast is Jasper Philipsen. Hij is heel compleet. En dan heb je nog Olav Kooij, die ook bergop zijn mannetje staat. Een andere Nederlander, Dylan Groenewegen, heeft ook een geweldige comeback gemaakt.'

Viviani heeft tip voor Milaan-Sanremo

Daarnaast komt de coureur van INEOS Grenadiers nog met een tip voor Milaan-Sanremo. 'De verrassing daar kan Jonathan Milan (Bahrain Victorious) zijn. Fysiek is hij superkrachtig, maar hij kan ook goed bergop en heeft een prima tijdrit. Daardoor is hij gewend aan langere inspanningen, hij heeft ongelofelijk veel potentieel', zegt hij over de man die hem in de meest recente CRO Race al enkele keren dwars zat.

Viviani mocht het afgelopen jaar geen grote ronde rijden namens INEOS Grenadiers en beseft dat niets voor 2023 vanzelfsprekend is. 'Ik zou graag terug willen naar de Giro, maar dan moet ik het wel waard zijn. Ik zit een situatie waarin ik moet laten zien dat ik veerkrachtig ben.' De Britse ploeg trekt normaal gesproken met Geraint Thomas als kopman naar de Italiaanse ronde, nadat ze afgelopen seizoen tweede werden met Richard Carapaz. Viviani's vriend Filippo Ganna richt zich komend seizoen op de tijdritten van de Giro.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws