GP Québec en GP Montréal trekken weer schoon volk aan, onder anderen Laporte en Alaphilippe aan de start in Canada Wielrennen
Wielrennen

GP Québec en GP Montréal trekken weer schoon volk aan, onder anderen Laporte en Alaphilippe aan de start in Canada

GP Québec en GP Montréal trekken weer schoon volk aan, onder anderen Laporte en Alaphilippe aan de start in Canada

De GP Québec en GP Montréal zijn twee Canadese eendagswedstrijden die onderdeel uitmaken van het WorldTour-programma. Normaal gesproken geven er begin september veel wereldtoppers acte de présence in Noord-Amerika. In 2023 zal dat niet anders zijn, zo blijkt uit een persbericht dat de organisatie heeft gedeeld. Zo zullen mannen als Christophe Laporte (Jumbo-Visma), Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step) en Michael Matthews hun opwachting maken in Canada.

De GP Québec en de GP Montréal worden dit kalenderjaar verreden op respectievelijk 8 en 10 september. Het is gebruikelijk om als coureur aan beide wedstrijden deel te nemen. Om die reden kan vaak op basis van de startlijst van één van de twee wedstrijden ook de startlijst van die andere 1.UWT-race geraden worden. Wat betreft de deelnemerslijsten in 2023 licht de organisatie alvast een tipje van de sluier op.

Veel Tour de France-sterren aanwezig bij GP Québec en GP Montréal 

Er wordt namelijk gesteld dat zes van de tien renners uit de top tien van het eindklassement van de Tour de France afreizen naar het Noord-Amerikaanse continent. Er kan in ieder geval met zekerheid gesteld worden dat Adam Yates (UAE Team Emirates), Simon Yates (Jayco-AlUla), David Gaudu (Groupama-FDJ)en Jai Hindley (BORA-hansgrohe) van de partij zijn. Ook andere prominente deelnemers aan 'La Grande Boucle' zijn present in Canada: zo worden bijvoorbeeld Victor Lafay (Cofidis), Biniam Girmay (Intermarché-Circus-Wanty) en Michal Kwiatkowski (INEOS Grenadiers) gecommuniceerd als zijnde aanwezig.

Maar daar blijft het niet bij: ook Christophe Laporte en Julian Alaphilippe zijn erbij begin september! Omtrent de wedstrijdschema's van de coureurs uit Frankrijk was nog niet veel bekend, maar die programma's lijken nu dus meer gestalte te krijgen. Ook winnaar van beide wedstrijden Michael Matthews (Jayco-AlUla), de afscheidnemende Greg Van Avermaet, Benoit Cosnefroy (beiden AG2R Citroën Team) en Michael Woods (Israel-Premier Tech) zullen hun handtekening op de startformulieren gaan zetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws