Favorieten etappe 2 Parijs-Nice 2024 | Nederland heeft met Kooij, Jakobsen, Groenewegen én De Kleijn goede papieren Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 2 Parijs-Nice 2024 | Nederland heeft met Kooij, Jakobsen, Groenewegen én De Kleijn goede papieren

Favorieten etappe 2 Parijs-Nice 2024 | Nederland heeft met Kooij, Jakobsen, Groenewegen én De Kleijn goede papieren

Parijs-Nice is goed en wel vertrokken! De eerste rit was een kolfje naar de hand van Olav Kooij, die toch wel ietwat verrassend bij het uitgedunde peloton was gebleven en daarna in de sprint van Mads Pedersen wist te winnen. Slaagt het Jachtluipaard van Numansdorp erin om ook rit twee naar zich toe te trekken? Het zou zomaar kunnen. In de Leiderstrui zet het nodige voor je uiteen.

Parcours etappe 2 Parijs-Nice 2024

parijs nice 2

De tweede rit van de Koers naar de Zon is nóg meer een sprinterskans dan de eerste. Er wordt gestart in Thoiry, een kleine gemeente in het Franse departement Ain (regio Auvergne-Rhône-Alpes). Vanuit daar zet men over een afstand van 179 koers richting Montargis, waar we naar alle waarschijnlijkheid een massasprint te zien krijgen. Er zijn onderweg immers amper hoogtemeters te bespeuren in het parcours.

Ook de ultieme slotfase is een stuk gemakkelijker dan een dag eerder. Waar er in de ouverture nog flink wat hellinkjes bedwongen moesten worden, zijn de finale-kilometers richting Montargis biljartvlak (een mini-heuveltje her en der daargelaten). Heren van het sprintersgilde, maakt u klaar!

Beklimmingen
12,6 km: Cote des Mesnuls (1,2 km a 5,7%)
66,5 km: Cote de Villerconin (0,7 km a 6,3%)

Tijden
Start: 13.15 uur
Finish: rond 16.30 uur

Weer etappe 2 Parijs-Nice 2024

Het is ook maandagmiddag relatief fris in Frankrijk, waar het alleszins wel droog zal zijn. De wind komt uit het westen en het kwik loopt op tot zo'n tien graden Celcius.

Favorieten etappe 2 Parijs-Nice 2024

Wie anders dan Olav Kooij is de topfavoriet om rit twee te winnen? In de ouverture, waar niemand écht op hem had gerekend (en zeker niet na de tempoversnellingen van Remco Evenepoel en Egan Bernal), wist hij zijn karretje aan te blijven haken en sprintte hij uiteindelijk triomfantelijk naar de zege. Qua karakteristieken zou etappe twee hem nóg beter moeten liggen en dus is hij dé te kloppen man in Montargis.

Het grootste gevaar voor Kooij komt wederom uit de hoek van Lidl-Trek, waar Mads Pedersen gebrand zal zijn op een overwinning. In Les Mureaux werd hij dus nipt geklopt door zijn Nederlandse concurrent, lukt het hem daags nadien wel? Ook met twee andere Nederlanders moet rekening gehouden worden. Dylan Groenewegen (Jayco-AlUla) en Fabio Jakobsen (dsm-firmenich PostNL) kwamen er op dag één niet aan te pas. Maandagmiddag krijgen ze wél een parcours naar hun hart voorgeschoteld. Zorgt één van hen voor een tweede opeenvolgende zege uit Nederland of is Kooij simpelweg te sterk. Ook Laurence Pithie, derde op dag één, mag - ondanks zijn jonge leeftijd - al niet meer uitgevlakt worden.

fabio jakobsen
Weet Jakobsen eindelijk zijn langverwachte eerste seizoenszege te boeken?

Er zijn flink wat heren uit het sprintersgilde aanwezig in Parijs-Nice. Daardoor is de lijst met outsiders (long shots) ook ellenlang. Arvid de Kleijn is bezig aan een puik seizoen en is uit dat rijtje misschien nog wel de grootste kanshebber. Normaal gesproken zou dat Arnaud De Lie zijn, maar de Waal van Lotto-Dstny had in de openingsetappe nog duidelijk last van zijn valpartij in Le Samyn: de Stier van Lescheret moest de rol al snel lossen.

Verder noteren we ook graag de namen van Madis Mihkels (Intermarché-Wanty), Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck), Bryan Coquard (Cofidis), Sam Bennett (Decathlon AG2R La Mondiale), Arnaud Démare (Arkéa-B&B Hotels) en Pascal Ackermann (Israel-Premier Tech); stuk voor stuk uitstekende sprinters, maar misschien net niet van het niveau-Kooij (of door welke omstandigheid dan ook op dit moment niet). Danny van Poppel is ten slotte op papier de snelste man binnen BORA-hansgrohe, maar de kans dat de Noord-Brabander zich in de spurtdebatten gaat mengen lijkt nihil.

Favorieten etappe 2 Parijs-Nice 2024, volgens In de Leiderstrui

Topfavoriet: Olav Kooij (Visma | Lease a Bike)
Outsiders: Mads Pedersen (Lidl-Trek), Laurence Pithie (Groupama-FDJ), Dylan Groenewegen (Jayco-AlUla) en Fabio Jakobsen (dsm-firmenich PostNL)
Long shots: Madis Mihkels (Intermarché-Wanty), Arvid de Kleijn (Tudor), Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck), Bryan Coquard (Cofidis), Sam Bennett (Decathlon AG2R La Mondiale), Arnaud Démare (Arkéa-B&B Hotels), Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) en Pascal Ackermann (Israel-Premier Tech)

Poll

Wie wint de tweede etappe van Parijs-Nice?

Youri van den Berg (Twitter: @YourivndnBerg)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws